Még a tanítók is beálltak

Az elmaradt gyereknapot pótolták június 13-án Csíkszentimrén a Szentimrei Tini Klub és a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának köszönhetően

A tevékenységek déli 12 órakor kezdődtek, mivel az iskola vezetőségének köszönhetően felszabadították az órákat, hogy minden gyerek részt tudjon venni.
A játékos délután akadályversennyel kezdődött, az alapja az egymásra figyelés, az együttműködés és nem a versenyzés volt. Négy pálya volt, amelyek a négy fő elemhez, a vízhez, levegőhöz, tűzhöz és a földhöz kötődtek. A gyerekek megértették a dolog lényegét, és így tényleg a közös munkán, a közös élményeken volt a hangsúly és nem azon, hogy ki fejezi be hamarabb a pályákat.
A pályák után a már nagyon várt vizeslufi bajnokság következett. Csapatokra osztottuk a gyerekeket, mindegyik csoportot arcfestékkel jelöltük meg. A bajnokság nagy népszerűségnek örvendett, a végére még a tanárok is beálltak a szervezők ellen, miközben mindenki szurkolt nekik.
A program végén minden gyereket megajándékoztunk valami aprósággal.
Tartalmas, emlékezetes és szórakoztató délután volt mind a 176 gyermeknek, ezt támasztotta alá a jó hangulat.
Köszönet a gyerekeknek, akik segítettek ezt a programot megvalósítani, a Szentimrei Tini Klubnak, a helyi tantestületnek a pozitív hozzáállásáért és a helyi önkormányzatnak a támogatásukért. (Bartos Angyalka)