„Még annyi mindent ki kell próbáljak…”

A Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás Ágazata keretén belül működő „United Networks – Integrált kezdeményezés a hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatásáért” programja az elmúlt hetekben bejárós tábort szervezett a siménfalvi és zetelaki hátrányos helyzetű gyerekeknek, melyet a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság és a helyi önkormányzatok támogattak.

A foglalkozásokon 60 gyerek vett részt 3 évestől 16 éves korig. A tevékenységek fő célja, hogy a gyerekek megismerjék a világ sokszínűségét, rájöjjenek, hogy mindannyian mások vagyunk, ugyanakkor értékesek. A játékos fejlesztő programok mellett minden napnak megvolt a maga kis tematikája, amire épült a történet és a kézműves tevékenység is. Egyesek labdát, kígyót nemezeltek, gipszet festettek, míg mások zászlókat készítettek.
Sokan várták a déli harangszót, hisz ahogyan Norbi fogalmazott “már nincs sok…” a déli nagy közös ebédig, melynek szintén nevelő hatása is volt.

Az olimpiai játékok után nagyon büszkén álltak a dobogón, volt, aki még el is sírta magát, hogy ő még soha semmit nem nyert.
A hét csúcspontja a marosvásárhelyi állatkerti kirándulás volt, nagy öröm volt látni, ahogy rácsodálkoznak a többségi társadalom által már megunt, „kinőtt” élményekre.
A somostetői játszótéren egyetlen percig sem tudtak megállni, hiszen sokan még hasonló játékokat sem láttak, ahogy Frank mondta: „Még annyi mindent ki kell próbáljak…”

A nyári gyerekfoglalkoztatót az ebéd utáni fagyizás koronázta meg Marosvásárhely főterén, ahol egy spontán kiértékelő is helyet kapott. A hazafelé vezető úton sokat nevettek, énekeltek és kiértékelték az együtt töltött szép napokat. Ezúttal is köszönjük a támogatóknak, hogy segítségükkel sok-sok gyereket mosolyra fakaszthattunk.