„Megér egy mosolyt! Te is segíthetsz!”

A Gyulafehérvári Caritas és az Elan Trio Kft. közös karácsonyi szeretetakciót szervez Hargita megyében

A Gyulafehérvári Caritas és az Elan Trio Kft. közös karácsonyi akciót szervez december 6–29. között a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi Merkúr-szupermarketekben, illetve a székelyudvarhelyi Szuper-üzletekben.

A kampány során alapélelmiszereket gyűjtenek az Elan Trio Kft. által működtetett üzletekben az egyedülálló, magányos idősek javára. A felajánlott élelmiszerekből ajándékcsomagokat állítanak össze az idősek számára. A decemberi akció során mintegy 1000 ajándékcsomag összeállításához szükséges élelmiszer gyűjtését tervezik. 

Hogyan zajlik az akció?
A Merkúr- és a Szuper-üzletekbe betérő látogatók az üzletek bejáratánál kifüggesztett plakátok révén tájékozódhatnak az akcióról. Az ajándékcsomaghoz megvásárolandó termékeket a könnyebb tájékozódás kedvéért a polcokon megjelölték.

A megvásárolt termékeket a kasszánál vagy a recepciónál elhelyezett gyűjtőládába lehet elhelyezni. Minden vásárló, aki terméket vásárol az idősek javára, tombolajegyet kap, amelyet kitöltve a kasszánál lévő dobozba dobhat be.

A Szuper-üzletekben a kasszánál, a Merkúr-üzletekben pedig a recepciónál perselyeket is kihelyezett a Caritas annak érdekében, hogy azok a vásárlók, akik a termékek megvásárlása mellett pénzzel is szeretnék támogatni a szeretetakciót, ezekbe a Caritas-perselyekbe bedobhatják adományaikat.

A begyűlt élelmiszerekből csomagokat állítanak össze, amelyek egy részét karácsony előtt fogják eljuttatni a rászoruló idősekhez. Mivel az akció december 29-én zárul, a csomagok másik részét az újévet követő napokban osztják ki.

A kampány médiapartnerei:
Csíki Hírlap, Csíki TV UPC, Digital3 TV, Fun FM, Hargita Népe, Príma Rádió, Udvarhelyi Híradó