Megszépítő nőnapi ajándék

A remetei Biztos kezdet ház nőnapi ünneplést szervezett a központba bejáró anyukák számára. Az összejövetel során az volt a fő célkitűzés, hogy azok a nők, akik a hétköznapok sodrása és a tennivalók sokasága miatt nem tudnak időt és energiát szánni arra, hogy feltöltődjenek, kikapcsolódjanak, női mivoltukkal foglalkozzanak, illetve saját maguk számára programot szervezzenek, lehetőséget kaphassanak az önmagukra való odafigyelésre. Terítékre került a lelki, testi és mentális jólét témája, és olyan apró hétköznapi ötletek, amelyek mindehhez hozzájárulhatnak.

A résztvevők egy rövid köszöntést követően imaginációs gyakorlaton vettek részt, amely mentén gyakorolhatták a hálaadást nőiességükért, a negatív testkép átkeretezését és az elcsendesedést. Ezt követően kávé, tea, falatozás és közös beszélgetés zajlott, mialatt szerre részesülhettek a két önkéntesünk nyújtotta szolgáltatásokból, ugyanis az eseményen jelen volt egy fodrász és egy sminkes szakember is.

Izgalmas, mókás hangulatban az iroda percek alatt szépségszalonná változott, és az anyukák nagyon együttműködően, operatívan, egymást váltva „jelentkeztek” be a szépülésre. Miközben egymásra vártak, a Biztos kezdet ház munkatársai önismereti játékkal és a nőiséggel járó élmények, emlékek felidézésével biztosították a többiek számára a nőnapi hangulatot. Így szó esett nővé válásról, különböző női szerepekről, énidőről, főzés-sütésről, öngondoskodásról, párkapcsolatról stb.

A „terülj-terülj asztalkámat” az anyukák biztosították, hiszen mindannyian hoztak nassolni- és innivalót magukkal. A közösségi élményt az is erősítette, hogy együtt pakoltak ki és el, megoszthatták hasonló élményeiket, egymás között beosztották a szépítkezéshez a sorrendet és együtt örülhettek maguk és nőtársuk „megszépülésének”.

Azok az anyukák, akiknek nem volt kire hagyni a gyerekeket, rábízhatták valamelyik munkatársunkra őket, ugyanis a foglalkoztató teremben számukra is szórakozási lehetőséget biztosítottunk. A többségük viszont egyedül érkezett, ami még inkább lehetővé tette számukra, hogy zavartalanul és aggodalmaskodás nélkül kikapcsolódhassanak.

Összességében nagyon jó, feszültségmentes hangulatban zajlott az esemény, az önkéntes szakemberek, Bartalis Lídia és Szabó Tímea is szívvel-lélekkel végezték a munkát, és ígéretük szerint, jövőre is számíthatunk rájuk.

Borsos Ágota pszichológus