Megtapasztalták, milyen más ként élni

A Gyulafehérvári Caritas Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ sérüléssel élő fiataljai és munkatársai nyolcadik alkalommal szervezték meg a Mindannyian mások vagyunk! figyelemfelkeltő napot május 18-án a csíkszeredai Vár parkban.

Délelőtt 11 órakor öt szigeten várták a sérüléssel élő fiatalok egészséges gyerektársaikat, hogy megmutassák, hogyan élik mindennapjaikat kicsit másképp. A Manók szigete, a csend sziget, a „lassabban tanulok, mégis kitartó vagyok” sziget, a mozgássérültek szigete illetve a látó-más sziget hamar megtelt gyerekzsivallyal, amint óvódás és iskolás gyerekek lepték el a parkot. 

Délután 15 óráig 528 résztvevő tapasztalhatta meg milyen kerekesszékben vagy mankóval közlekedni, mire figyeljenek, ha sérüléssel élő személlyel találkoznak, mit éreznek illetve hallanak az autizmussal élők, hogyan közlekednek, olvasnak és ismerik fel a különböző tárgyakat a látássérültek, és hogyan beszélnek a hallássérültek. 

Köszönjük Csíkszereda Polgármestei Hivatalának a támogatását, valamint az Országos Hallássérültek Szevrezetének Hargita megyei képviselőinek, a Manó Tanodának és a Mozgássérültek Szervezetének, hogy aktív jelenlétükkel színesítették a programot. 

   

További képek ITT láthatóak.

(Pápay Kamilla)