Méhész szakképzés indul

A méhészkedés iránt érdeklődők augusztus 30-ig jelezhetik részvételi szándékukat induló képzésünkön.

Az elmúlt évben sikeresen zártuk a méhész szakképzést. A résztvevőkkel tartjuk a kapcsolatot, igyekszünk folyamatosan szakmai segítséget nyújtani, megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

A pozitív visszajelzések és az egyre növekvő érdeklődés hatására újabb képzést indítunk.
helyszín: Gyergyószentmiklós

A méhész szakképzés elméleti óráin, a résztvevők elsajátíthatják a méhészet technológiáját, megismerhetik a méhlegelő és megporzás folyamatát, betekintést nyerhetnek a méhegészségügybe, hasznos ismeretekre tehetnek szert a méhészeti termékek feldolgozása és a vállalat vezetés terén.

A résztvevőknek, a sikeres záróvizsgát követően a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium (M.M.F.P.S) és az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium (M.E.C.T.S.) által kibocsátott, akkreditált oklevelet biztosítunk.

Célunk, olyan szakképzést, szakmát nyújtani, ami elméleti és gyakorlati szinten is segítséget nyújt a méhészkedni vágyók számára. A különböző témájú előadások szervezésével szeretnénk az érdekeltek figyelmét felhívni a mezőgazdasági lehetőségekre, a kisgazdaságokban megtermelt javak és a hozzáadott értékek fontosságára, a környezettudatos viselkedésre.

A méhészkedés fellendülő gazdálkodási formává kezd alakulni, és egyre többen próbálkoznak ezen szakterületen, viszont információ hiányában, kevés az a gazda, aki a méhészetből, a család szükségleteit kielégítő jövedelmet tud realizálni.

A képzés megvalósulásához hozzájárul a Bethlen Gábor Alap.