Méhész szakképzést tartottak

A méhész szakképzés célja elsősorban az volt, hogy szakmát adjunk az emberek kezébe, segítséget nyújtsunk a méhészkedni vágyók számára, hogy a helyi lehetőségek és erőforrások kihasználásával megélhetést tudjanak teremteni családjuk számára

A képzésen elméleti és gyakorlati oktatásban részesültek a résztvevők, amelyet olyan szakképzett tanárok tartottak, akik saját gazdaságukban is tartanak méheket. Az órákat heti rendszerességgel tartották a gyergyószentmiklósi Csiky-kertben található Szent Benedek Tanulmányi Házban. A képzést követően a résztvevők a Hargita Megyei Agrárkamara által biztosított akkreditált okleveleket vehettek át.

Az elméleti órák is nagyon gyakorlatiasak voltak. A terepgyakorlatokat Gyergyóditróban tartottuk, ahol konkrétan a méhek közelében tapasztalták a feladatokat, a csíkszeredai állategészségügyi hivatalban pedig a méz bevizsgálásának folyamatával ismerkedtünk.

A képzés sikerességét ugyancsak alátámasztja, hogy a résztvevők saját csoportlistát hoztak lére, amit szakfórumnak használnak majd, illetve kifejezték igényüket egy következő, non-formális képzés iránt is.

A képzés Hargita Megye Agrárkamarával közösen valósult meg és a Bethlen Gábor Alap támogatta. (Gurzó Bernadett)