Meleget vinni az otthonokba

A sepsiszentgyörgyi Weekend KFT jóvoltából 5 darab kályhát és tartozékait vittük ki szegény sorban élő, rászoruló családoknak és idős személyeknek.

Ozsdolán 3 családon segítettünk, a téli, hideg hónapokban meleget vittünk az otthonaikba. Az egyik családban 9 gyerek született, a szülők és gyerekek egy kicsi szobácskában élnek nagyon szegény körülmények között, még van egy másik helyiség a házban, de mivel nem volt amivel kifűteni, télen nem tudtak itt lakni. Ezt a problémát sikerült megoldani a Weekend KFT jóvoltából. A családban egyedül az édesapa dolgozik, minden nap reggeltől estig keményen munkálkodik, hogy a családnak meglegyen a mindennapi betévő falata. Nagy hálával fogadta a család apraja-nagyja az új kályhát.

Egy olyan idős nénin is segítettünk, akinek ugyan volt kályhája a lakásában, de az annyira füstölt, hogy már káros volt az egészségre, emiatt a néni nem mert begyújtani. A  leghidegebb téli napokban fütetlen házban didergett. Ide is sikerült eljuttatni egy kályhát, így a néni fűtési gondjai megoldódtak. Ozsdolán még egy olyan családot is felkerestünk, ahol az édesanya egyedül neveli két gyermekét. A két szobás lakásban csak egyik szobát tudták használni, mivel egy kicsi főzőkályhájuk volt. A Weekend KFT jóvoltából ide is elhoztunk egy melegítő kályhát, így a másik szobában is meleget tudtak csinálni.

Előpatakon egy 80 éves nénit kerestünk fel, aki betegen fekszik az ágyban. Egy régi fajta főzőkályhája volt, amely nem csinált nagy meleget. Mivel a néni szobája elég nagy méretü, nem tudta rendesen kifűteni a lakást. Ide is vittünk egy kályhát, az idős néni nagy örömére.

Olyan rászoruló személyeken, családokon segítettünk, ahol valóban problémát jelentett a fűtés, a ház kimelegítése. Sok embernek természetes és normális, hogy otthonában meleg van, legfeljebb egy kicsit zugolódunk a magasabb fűtés számlák miatt és nem gondolnánk, hogy milyen sokan dideregnek, fáznak, mert nincs elég meleg lakásaikban.

(Péter Szabolcs)