„Melinda” forró kávéval várt

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Már érezhető volt a vakáció szele, amikor egy pénteki napon fiatalok gyülekeztek a parkolóban. Egy, kettő, három… tizenkilenc fiatal felnőtt arca fordult felém, közöltem velük, hogy „Melinda” már vár a kávéval. Mindenfele kék szín köszönt ránk, majd Somolyák Tamás, a vállalat toborzója jött velünk szembe. Ő fogadott bennünket a Melinda Impex Instalnál, ahová céglátogatásra jöttünk mi, az Iránytű a munka világába projekt mentorai, és azon fiatalok, akiket szárnyaink alá vettünk.

Tizenkilenc végzős ismerhette meg a vállalkozás működését, miközben elfogyaszthattunk közösen egy csésze forró kávét. Az elméleti áttekintés és kérdések után láthattuk is azt, amiről beszéltünk. Elkalauzoltak bennünket a különböző raktári munkapontokra, közben részletes és átfogó magyarázatot kaptunk a munkafolyamatokról, munkaprogramról, fejlődési lehetőségekről és a csapat hangulatáról is.

Megtudtuk, mi kell ahhoz, hogy valaki itt kezdhesse el pályafutását vagy ahhoz, hogy itt maradhasson akár húsz évig is. Természetesen adott volt a lehetőség a kíváncsiskodásra, lehetett kérdezni munkafolyamatról, teljesítményről, bérezési rendszerről, tanfolyamról, betanításról.

Rengeteg információval és állásajánlatokkal hagytuk magunk mögött a Melinda Impex Instal tárt kapuit, ahol a szakmai betekintésen túl megtapasztalhattuk az ott dolgozók vendégszeretetét is. Reméljük, hogy a fiatalok hasznát veszik ennek az eseménynek.
Köszönöm a Melinda munkaközösségének a fogadtatást, és kollégáimnak a befektetett munkát!

Tókos Norbert

Kapcsolódó írások:
Temperált temperamentum >>> BŐVEBBEN
Ilyen ez a mi Iránytűs családunk >>> BŐVEBBEN
Útmutatás iránykeresőknek >>> BŐVEBBEN
Iránytű táborból jöttem, mesterségem címere… >>> BŐVEBBEN
Útban az álmok felé >>> BŐVEBBEN
Önmaguk felé osontak >>> BŐVEBBEN
Leendő főnökeikkel találkoztak pályaválasztás előtt álló fiatalok Marosvásárhelyen >>> BŐVEBBEN
Kávét sok habban és mentorral! >>> BŐVEBBEN
Mit tegyünk, hogy el ne hagyják az iskolát? >>> BŐVEBBEN
Pályaválasztás (!) >>>  BŐVEBBEN
Életízesítők>>> BŐVEBBEN

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by: