Meseláng körül a szépkorúak

A “Sokszínű Caritas” előadás- és beszélgetéssorozat meghívottai a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztatójának és a Gondviselés Háza Idősek Otthonának munkatársai.

Április 23-án, 16 órától a Deus Providebit Házban (Marosvásárhely) kerül sor interaktív programunkra, ahova szeretettel várjuk az időseket, idősek hozzátartozóit, gondozóit és mindazokat, akiket érdekel aktuális témánk.

A Mărăști (volt Vörösmarty) utcában működő nappali foglalkoztató központunk azért jött létre több mint tíz éve, hogy fogadja a Marosvásárhelyen élő időseket, nyugdíjasok, számukra közösséget biztosítson, csökkentve ezáltal az elszigetelődést, a magányt, a társadalmi kirekesztettséget.

A búzásbesenyői idősek otthonában közösségi, családias hangulatban fogadjuk és szükség esetén ápoljuk bentlakóinkat. Itt nem elfelejtve, hanem értékelve érzik magukat, ahol jó nekik lenni, új barátságok szövődnek, a helyi közösség nyitott szívvel várja őket és a különböző generációk találkozhatnak.

A program célja a szervezetünk sokszínűségének bemutatása, a tevékenységeink megfoghatóbbá tétele, és személyes kapcsolat kialakítása azokkal, akik valamelyik téma iránt érdeklődnek, esetleg tanácsra, segítségre van szükségük. Emellett szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a nehézségekre, amikkel ellátottjaink nap mint nap megküzdenek, és lehetőséget kínálni arra, hogy ha valaki kedvet érez, akkor bekapcsolódhasson tevékenységeinkbe.