Mezőgazdászképzés Svájcban és Németországban

Idén is szervez külföldi mezőgazdasági tanulmányutakat a gyergyószentmiklósi Szent Benedek Tanulmányi Ház

A képzést 20-30 év közötti erdélyi fiataloknak ajánljuk, akik mezőgazdasági tapasztalatot szeretnének szerezni modern farmokon.
A tanulmányutakat német nyelvterületeken szervezzük. A kiutazást egy 12 hetes, intenzív németnyelv-tanfolyam előzi meg kezdők számára, amelyet németországi tanárok vezetnek.
Az egészséges, munkabíró testalkatúak, feddhetetlen előéletűek, egyházi ajánlással és gépkocsivezetői jogosítvánnyal rendelkező fiatal férfiak ezt követően 4–18 hónapig terjedő mezőgazdasági gyakorlaton vehetnek részt Svájcban, illetve egy évig gyakornokoskodhatnak Németországban. Nők számára négyhónapos háziasszonyképzést kínálunk Svájcban, illetve az Au-pair program keretében németországi katolikus szervezetek által javasolt családoknál vállalhatnak munkát.
A gyergyószentmiklósi Szent Benedek Tanulmányi Házban több mint 15 éve szervezünk mezőgazdasági képzéseket, amelyeken összesen több mint 1800 fiatal vett részt, mindannyian itthon is hasznosítható tudással tértek haza. Több erdélyi településen úgy jött létre egy-egy sikeres vállalkozás, hogy tulajdonosa külföldön szerzett tudását kamatoztatta.
A képzés értékes tényezője ugyanakkor a német nyelv elsajátítása is.

A képzésre augusztus 15-ég lehet jelentkezni. Bővebb felvilágosítás igényelhető a 0744- 474.986-os, a 0266-365.000-ás vagy a 0266-364374-es telefonszámokon (munkanapokon 8- 16 óra között), illetve a [email protected] e–mail címen, valamint személyesen a Szent Benedek Tanulmányi Házban.