Mikulás a Tini Önkéntes Klubban

Mikulás napja nem merülhetett feledésbe a Tini Önkéntes Klubban sem. Arra gondoltunk, mivel különleges esemény van, az összejövetel is különleges kell hogy legyen, nem mindennapi játékokkal kell őket meglepni.

Ezért előző nap készítettünk egy mikulásos activityt, aminek az volt a lényege, hogy csupa Mikulásról, karácsonyról, meg adventről szóló szavak, kifejezések kerültek fel a kártyákra. Öt csapatra oszlottak az önkéntesek, és nagy izgalommal fogtak neki a játéknak, lelkesen próbálták elmutatni, körbemagyarázni vagy éppen lerajzolni a kapott szót, kifejezést.

Nagy kacagások, nevetések meg jókedv áradt a teremben, ahol a karácsonyi zene is fokozta a hangulatot. Lázasan versenyeztek a dobogós helyekért, de a végén nem csak a győztes csapat, hanem mindenki kapott apró kis ajándékokat, hiszen mindannyian ügyesek voltak.

A hangos, mozgalmas játékot egy kis filmvetítéssel pihentük ki, egy rövid karácsonyi rajzfilmet néztünk meg, hogy még jobban ráhangolódjunk az ünnepi hangulatra.

Egyszer csak nagy kopogás hallatszott. Egyik önkéntes lány beöltözött télapónak, és meglepett arcok várták, amikor betoppant az ajtón, hátán egy jó nagy puttonnyal, amibe ajándékokat hozott. Kissé meglepetten és nevetve választották ki az önkéntesek az ajándékukat, mindenki olyan ajándékokat kapott, amiknek nagy hasznát veszik az iskolában: tanszerek, ceruzák, filctollak, tolltartó.

Azt láttam a fiatalok arcán, hogy tele van örömmel, jól szórakoztak és sikerült őket ráhangolni a közelgő ünnepekre. Remélem csak növeltük a kedvet, hogy a következő ifiklubra is hasonló lelkesedéssel jöjjenek! (Both Éva önkéntes)