Mikulás-akció Erdőszentgyörgyön

Ajándék sütemények a város ágyban fekvő vagy hozzátartozó nélkül, egyedül élő betegei számára

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata szervezésében működő erdőszentgyörgyi Naplemente idős csoport felvállalta, hogy december 6-án Mikulás alkalmából süteménnyel fogják megajándékozni a város ágyban fekvő vagy hozzátartozó nélkül, egyedül élő betegeit. Így történt, hogy a minden kedden a nyugdíjosztálynál találkozó szépkorú idősek felvállalták, hogy süteményt fognak készíteni, és ezt csomagolva odaajándékozzák a Caritas Otthoni Beteggondozó munkatársai által javasolt rászorultaknak, és a csoportból kénytelenül kimaradt ismerősőknek. Egy kis örömet szerezve ezzel több mint 25 személynek.
Ez alkalommal, nagy hévvel ült össze a csoport, és mindenki próbált valamivel hozzájárulni az idős Mikulások által készített csomaghoz. Voltak, akik a lehúzos matricát vágták ki, voltak, akik tálalták a több mint tízféle süteményt, majd csomagolták az édességet. Ezt követve négy csoporttag, illetve két Caritas-munkatárs segítségével indult útnak az oly nagy szeretettel készített csomag. 
Bízok benne, hogy azok a könnyek, amiket láttunk örömkönnyek voltak. Ezúttal is köszönet illeti a Naplemente idős csoport minden egyes tagját. (Nagy László)