Mindannyian mások vagyunk!

Tudod mit jelentenek ezek a jelek?

A Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ fiataljainak 
figyelemfelkeltő napján megmutatjuk neked!

A Gyulafehérvári Caritas Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ sérüléssel élő fiataljai és munkatársai nyolcadik alkalommal szervezik meg a Mindannyian mások vagyunk! figyelemfelkeltő napot május 18-án 10-15 óra között a csíkszeredai Vár téren.
Úgy gondoljuk, hogy azt tudjuk igazán megismerni és elfogadni, amiről már vannak tapasztalataink. Annak érdekében, hogy a látogatók minél több élménnyel gazdagodjanak, így jobban megismerjék és elfogadják a sérüléssel, fogyatékkal élő személyeket, meghívunk mindenkit, hogy különböző „szigetekre ellátogatva” próbálják ki, milyen a sérüléssel élők bőrébe bújva. 

  •  A Kerekesszékes akadálypályánál mozgássérült animátorok avatnak be a különböző nehézségek legyőzésére alkalmas trükkökbe, és mutatják be, hogyan lehetünk jó segítők. 
  •  A Csend szigetén a siketek jelnyelve és néhány alapvető szabály tanulható meg.
  •  A Látó-más szigetén az érdeklődők tapintás, szaglás, ízlelés, hallás vagy látás érzékére hagyatkozva ismerkedhetnek a világgal.
  •  A „Lassabban tanulok, de még így is kitartó vagyok” szigeten értelmileg akadályozott és autizmussal élők a közös együttlét során engednek betekintést abba, hogyan tanulnak hangszeren játszani, hogyan kommunikál egy autista, aki nem beszél, mitől nehezebb számukra az egyes hétköznapi tárgyak használata.
  •  A Manók szigete közös játékokkal várja az óvodás korú gyerekeket.

Szeretettel várunk mindenkit!

Bővebb információk:
Váta Emese: 0753-056.939, [email protected] 

A rendezvényt támogatja:

Meghívottak: