Minden gyerek szereti a pizzát!

Kenyérszaporítók vagyunk. „Mindnyájan ettek és jóllaktak.” Mt 14, 21

Minden gyerek szereti a pizzát! Ezzel a mondattal intézett felhívást a Hamm.ro székelyföldi ételkiszállító vállalkozás, amellyel arra kívánták felhívni az ügyfeleik figyelmét, hogy sajnos még mindig rengeteg olyan hátrányos helyzetű gyerek él közöttünk, akik nagyon ritkán vagy talán soha nem jutnak ilyen finom falatokhoz. A kezdeményezés által azt igyekeztek elérni, hogy legalább gyermeknapon lakjanak jól a kisdiákok.

Az adománygyűjtő akció sikeresnek bizonyult, ugyanis az egyéni adományozok és a partnerek segítségével a Quickbites pizzázó 100 ínycsiklandozó pizzát sütött ki, amelyet a Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi munkatársai négy különböző településre, a Caritas nappali foglalkoztató központjaiba juttattak el. Székelyudvarhelyen a Budvár utcai központba, majd Zetelakára, Etédre és Korondra. A program során összesen 100 gyerek térhetett haza teli hassal, boldogan.

Az adományakció egyik fő célja, a gyerekek pillanatnyi boldogságszerzésén túl, az volt, hogy felhívja a figyelmet a nehézsorsú embertársainkra, gyerekekre, illetve ez által bátorítsa a többi közösséget, szervezetet az adakozásra, mivel az a szeretet egyik legkifejezőbb formája és mindannyian lehetünk kenyérszaporítók.

A Hamm.ro által életre hívott program partnerei voltak a Juventutti Alapítvány (Csíkszereda), Gyulafehérvári Caritas (Székelyudvarhely és Gyergyószentmiklós), valamint a Mallersdorfi Ferences Nővérek (Székelyudvarhely). Ezúton is köszönjük a nagylelkű adományokat és a támogatást!