Minisztériumi díjban részesült a Gondviselés Háza

A Munkaügyi és Szociális Igazságosság Minisztérium díjazza a civil szervezetek munkáját

2018-ban a Munkaügyi és Szociális Igazságosság Minisztérium megszervezte a „100 jó gyakorlati példa a romániai szociális szolgáltatások keretében” versenyt, melynek célközönsége a Romániában működő, szociális szolgáltatásokat biztosító köz- és magánszolgáltatók.

A verseny azokat a szolgáltatókat szólítja meg, akik szociális szolgáltatásokat hoztak létre és fejlesztettek ki. Ezen szervezetek jó gyakorlati modelljeit a kedvezményezettekkel való közvetlen munka inspirálta a szociális szféra kihívásainak mentén, amely kihívásokat a szervezetek szakmailag és felelősséggel sikerült leküzdeniük, erőfeszítéseket téve a nyújtott szociális szolgáltatások minőségének javítására. Ebben az összefüggésben a verseny célja mind a köz-, mind a magánszolgáltatók által nyújtott szociális szolgáltatások bevált és működő gyakorlatainak beazonosítása és a szociális szolgáltatások minőségének folyamatos növelése. (Forrás)

A 100, nyertesnek kijelölt szolgáltatót összesítő listát december 11-én tette közzé a Munkaügyi és Szociális Igazságosság Minisztérium, ez itt érhető el. A listán megtalálható a Gyulafehérvári Caritas – Szociális Gondozás Ágazata is, a búzásbesenyői Gondviselés Háza Idősek Otthona által, mely egyike a nyolc, Közép-romániai fejlesztési régióból választott szolgáltatásnak. A díjat december 13-án, Bukarestben vette át McAlister Magdolna, az intézmény vezetője.

 „Azt a munkaszellemiséget próbáltuk papírra tenni, mellyel dolgozunk, és mellyel szerintünk dolgozni érdemes. A díj megpályázásával célunk nem a hírnév szerzése volt, hanem a bevált, minőségi gyakorlataink ismertetése, melyeket más otthonokban is használhatnak munkatársaink. ” – véli Magdolna.

A Maros megyei Búzásbesenyőben a Gondviselő jelenlétében 2014 óta gondoskodunk olyan idős személyekről, akiknek már nehéz a magányt elviselni, akiknek már hiányzik az odafigyelés, a biztonságérzet, és akik vágynak egy kisebb családias hangulatú közösségre. Az intézmény tevékenységei között gyakoriak az ünnepségek, társasjátékok, lelki és vallásos alkalmak, terápiás foglalkozások stb. További részleteket Otthonunkról a honlapon találnak.

(Márton Kinga Izabella)