Mintegy 140 idős találkozott

Tetteinkben élünk, nem években; gondolatainkban, nem lélegzetünkben; érzelmeinkben, nem órákban

Harmadik alkalommal szervezett tematikus rendezvényt a fenti mottóval, Philip James Bailey gondolatával időscsoportjai számára a Gyulafehérvári Caritas Maros megyei Családsegítő Szolgálata. A két éve útjára indított Szépkorúak Találkozóján Gyulakuta és Szováta után Erdőszentgyörgy látott vendégül mintegy 140 nyugdíjas személyt május 10-én. Az esemény házigazdái, műsorvezetői (Joó Ibolya, Botos Noémi, Nagy László) az ünnepeltek mellett a megjelent helyi közösség fontos képviselőit is köszöntötték. A meghívottak asztalánál foglalt helyet Tar András, Erdőszentgyörgy polgármestere, Vormair Szilárd, a Családsegítő Szolgálat projektkoordinátora, Bodó-Tóth Gyula, a Maros megyei Családsegítő Szolgálat programkoordinátora, Máté Róbert, a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója, valamint Samu Imola az Otthoni Beteggondozó Szolgálat képviseletében.
A programot Tar András polgármester beszéde nyitotta, majd Máté Róbert és Bodó-Tóth Gyula adták át gondolataikat a célközönségnek, Samu Imola pedig széki áldással emelte a hangulatot a különböző településekről érkezett idős csoportok fellépései előtt. A rövid, ám annál humorosabb előadásokban sorrendben a szovátai Szeretet-csoport, a marosszentgyörgyi Vidám csoport, a gyulakuti Reménység-csoport, a nyárádremetei Kitartás-csoport, a székelyvéckei csoport, a deményházi Harmónia-csoport (akik először vettek részt a találkozón) és az erdőszentgyörgyi Naplemente-csoport nyugdíjasai váltották egymást a színpadon. Láthattuk így többek között a szovátai Medve-tó gyógyító hatásait, kiderült a diószedés és a szerelem kapcsolata, valamint balladai színészi, tánc-, szavaló-, versfaragó és énektehetségek kerültek felszínre.
Az ízletes ebéd a helyi középiskola éttermének szakácsait dicséri, a táncra és éneklésre buzdító élőzene pedig Páll Imre nevéhez fűződik. A délután során fellépett még modern és hagyományos néptánccal az UPA Dance, a Százfonat és a Minidance tánccsoport. A legnagyobb kapott tapssal a néptáncosok büszkélkedhetnek, de népszerű volt a tombolatárgyak kisorsolását követően műsorra kerülő Keresztény Fiatalok musical-együttese is.
A nap közös énekléssel zárult, az Erdő mellett estvéledtem… című dalt reményeink szerint mindannyian együtt énekelhetjük 2012-ben Marosszentgyörgyön is, a Szépkorúak IV. Találkozóján. A szépkorúak jókedve a hazautazás során is megmutatkozott egy olyan nap után, amihez képest elmondásuk szerint hat-hét évtized alatt sem tapasztaltak annyi odafigyelést: olyan néni is akadt, aki végigdalolta a buszozást, pedig eddig úgy volt vele, hogy nem is tud énekelni.

A szervező csapat (Albert Imola pszichológus, Bartis Kinga szociálpedagógus, Botos Noémi gyógypedagógus, Nagy Henriette szociálpedagógus, Cosma István pszichológus-szociális munkás, Nagy László szociális munkás és Szabó Attila szociális munkás) köszönetet mondanak a támogatóknak, Erdőszentgyörgy önkormányzatának, a helyi Ibolya Pékségnek, a Sofiviz palackozónak, a Rozi-Ropi KFT-nek, illetve a bözödi Kovács Pékségnek. (Szabó Attila)