Morzsányi szeretet Csíkszeredában

Az adventi időszak és a karácsonyra való készülődés varázsa nemcsak a várakozásban, hanem az egymásra való odafigyelésben, az irgalmasság gyakorlásában is rejlik.

Néhány éve, hogy több csíkszeredai civil szervezet összefogásának eredményeképp Szeretetmorzsával sikerül meglepni a városlakókat az adventi és nagyböjti időszakban. December 16-án, pénteken délután nemcsak a szeretet volt ingyen, hanem a zsíros kenyér és a forró tea is, amivel a rendezvény szervezőcsapata megkínálta a járókelőket, akik a város központjába, az adventi koszorú mellé felállított asztalokhoz ellátogatott. Az idei rendezvény különös hangsúlyt kapott azáltal, hogy Ferenc pápa elrendelte az Irgalmasság Szent Évét, így a szervezők ennek szükségességére is felhívták a figyelmet.

Már 4 óra előtt szép számban összegyűltek az érdeklődők a helyszínen, őket Bács Béla köszöntötte, majd Ft. Tamás József segédpüspök áldását hallhatták a jelenlevők. A következő percekben a Csíkszeredai Csángó Továbbtanulók Közösségének kórusa nyújtott ünnepi zenei élményt. Az előző évhez hasonlóan mindenki vihetett haza a betlehemi békeláng fényéből.

A Szeretetmorzsa csapatának sikerült arra buzdítani a csíkszeredaiakat, hogy időzzenek el kicsit a karácsonyfa körül, hallgassák a felcsendülő zenét és tartsanak néhány perc szünetet, az időszakra jellemző vásárlási lótás-futás közepette.

A rendezvény szervezői: Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csibész Alapítvány, Csíki Anyák Egyesülete, Gyulafehérvári Caritas, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, Szent György Lovagrend, Fokoláre mozgalom, Szent Tamás Alapítvány, Néri Szent Fülöp Egyesület, Juventutti Alapítvány.

(Bedő Krisztina)