Morzsányi szeretet

Az eget kémleljük. Fog esni az eső? Van, aki bizakodó, néhányan kevésbé azok. Persze a Nagyböjti Szeretetmorzsa ez alkalommal sem maradhat el.

A hangszereket és az előadó gyerekeket védeni kell – nem lesz tehát zenei fellépés. Szerencsére ez is csak részben marad el, mert a cserkészek egyházi énekeket adnak elő, gitárkíséret mellett.

Hideg van. Mindenki örömmel kulcsolja kezeit a forró pohárra és kivárja azt a néhány pillanatot, amíg a tea lehűl annyira, hogy kortyolni lehessen belőle. Szép kezdete ezúttal rendezvényünknek, hogy Tamás József püspök úr megáldja a kalácsot, melyet a járókelőknek és a rendezvény iránt érdeklődőknek kínál szeretetmorzsás csapatunk. A közelben vásár van, reggel óta kint vannak az árusok, őket is megkínáljuk. Kalács és tea mindenkinek jut, a szeretet pedig gyarapszik, ha megosztják.

Kisebb nagyobb csoportok alakulnak ki az asztalok körül, többen vannak, akik már visszajáró vendégeink, mások arról érdeklődnek, hogy mi az esemény célja és kik a szervezők. Készséggel válaszolunk, kattannak a fényképezőképek, fogy a kalács és a tea, köszönő szavak hangzanak el. Nagyszerű fizetség ez a szervezőknek, méltó elismerése munkánknak. És mindenekelőtt annak örülünk, hogy a csíki civil szervezetek összefogásából ismételten rügy fakadt és a feltámadás ünnepére készülve, számos találkozásra nyújtottunk lehetőséget.

Csak morzsányi, de szeretet.

(Bács Béla János)