Mosoly-GO Törpök farsangi parádéja

Vármezőben a gyermekek családsegítős csoportvezetőik segítségével farsangi mulatságra hívták a falubelieket a helyi kultúrotthonba

Sokat tettek azért, hogy a program megvalósuljon, mindenkinek megvolt a feladata. Kellett ugyanis mindenekelőtt terem, a kultúrotthonba tűzifa, a kályhákba meleg, a falakra-függönyökre dekoráció, aztán pénztáros, bemondók, zsűri, büfés, az asztalokra terítő, a farsangi pánkóhoz liszt, tej, olaj, cukor, élesztő, tojás, a mulatsághoz pedig lemezlovas is. Hozzájárultak tehát a farsangi mulatsághoz legalább egy ötlettel még a betegség miatt megjelenni nem tudó csoporttagok is.

A szerencsés farsangozókat, akik a járvány ellenére is eljöhettek a kultúrotthonba, a bemondók köszöntötték, és ismertették a legfontosabb tudnivalókat a rendezvényről. Ezt követően megkérték a jelmezbe bújtakat, hogy egyesével vonuljanak fel, és tegyenek néhány kört a színpadon, mutatkozzanak be, hogy a négytagú zsűri véleményt formálhasson róluk, értékelje, hogy mennyire tetszik neki az, amit lát vagy hall. A tanácskozásuk alatt a közönség kivetített képeket tekinthetett meg a Mosoly-GO Törpök eddigi életéből, a zsűri azonban hamar el is döntötte kiket jutalmazhat meg a jelmezesek közül (kalózok, boszorkány, Donald-kacsa, medve, favágó, cowboy-ok, tündér, szakács …), de oklevelet még a szülők és a nagyszülők is kaptak a láthatatlan jelmezük elismeréseként.

Az eredményhirdetés után aztán lehetett táncolni is, mulatozni is este hat óráig, a zene mellé pedig a Mosoly-GO Törpök jó étvágyat is kívántak mindenkinek a farsangi pánkóhoz és teához. Közreműködtek a farsangi mulatság érdekében a csoporttagokon kívül a vármezei szülők, Nyárádremete Önkormányzata, a Dr. Nyulas Ferenc Általános Iskola, a helyi Halászcsárda, illetve a helyi kultúrigazgató. Nekik köszönhetően ünnepeltek együtt a vármezeiek, de a csoportnak van még sok más, megvalósításra váró ötlete a továbbiakban is. Ennek tudatában a Mosoly-GO Törpök nevében a bemondók megköszönték mindenkinek, hogy eljöttek farsangi mulatságukra, és szép estét kívánva felhívták a figyelmüket, hogy figyeljék továbbra is a plakátokat a település hirdetőtábláin.

(Szabó Attila)