Mosolykifli

Adományodat közösen kiflivé és rászoruló gyerekek mosolyává varázsoljuk!
Új közösségi kampányt indítunk útjára!

Mit?
Napi egy kiflit szeretnénk biztosítani rászoruló gyermekeknek. 

Kinek?
A kiflik a Maros megyei nappali foglalkoztató központjainkba járó gyerekekhez jutnak majd el, akik a családok szűkös anyagi helyzete miatt sokszor naponta csak egyszer jutnak élelemhez, és az is nagyon gyakori, hogy este üres gyomorral és éhesen bújnak ágyba.

Mi a cél?
A rendszertelen étkezés nemcsak a gyerekek helytelen testi és lelki fejlődését befolyásolja, hanem betegségek kialakulásához is hozzájárul, emellett hatást gyakorol a tanulmányi eredményekre is. A napi egy kifli – ha csupán részlegesen is, de – kiegészíti a gyerekek napi étkezését, mely javíthatja a figyelmet és a tanulmányi eredményeket.

Hogyan?
Pénzbeli adományokat fogadunk attól, aki csatlakozik akciónkhoz.
Adományozási lehetőségek:

  • személyesen a székhelyünkön hétköznaponként 9-15 óra között (Marosvásárhely, Rózsák tere 61. szám);
  • banki utalással:Caritas – Asistenţă Socială RO29 RNCB 0193 0159 6960 0001 (BCR) – sponsorizare „Corn şi zâmbet”.

A központokról
A Maros megyei nappali foglalkoztató központok tevékenységein belül a szociális munka eszközeivel és módszereivel, szakembereink segítségével igyekszünk hozzájárulni az egyének, családok, csoportok és közösségek jólétéhez. Az egyén és a család egészsége, a szülői szerepek kirajzolódása, a korosztályok krízismentessége és fejlődőképessége sokat jelent egy egészséges társadalom, jövőkép és jövő létrejöttében.