Műhelymunka-sorozat a fogyatékkal élők világnapján

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából december 2 — 13. között műhelymunka-sorozatot indítunk a Korai nevelő- és fogyatékkal élőket támogató központban Marosvásárhelyen, a Mărăști utca 36. szám alatt.

Kinek ajánljuk?
A workshopokra elsősorban olyan pedagógusok és fejlesztő szakemberek jelentkezését várjuk, akik munkájuk során speciális nevelési szükséglettel élő gyerekekkel kerülnek kapcsolatba, továbbá olyan szülőkét, akiknek gyerekei sajátos odafigyelést és nevelést igényelnek. Szívesen látjuk az érdeklődőket is, akik többet szeretnének megtudni a témáról.

Az alkalmak során gyógypedagógus, logopédus és pszichológus szakemberekkel beszélgetünk azon apró jelekről, tünetekről , amelyekre már a korai időszakban érdemes odafigyelni.

A műhelymunkák a következő témák mentén zajlanak:

1.  A beszédindítás alapjai – A csecsemők és kisdedek táplálási nehézségeinek kezelése – December 2., 17:00
Meghívottunk: Gnandt Gábor gyógypedagógus;

2. Mindent ért, de nem beszél! – Amit a megkésett beszédfejlődésről tudni érdemes – December 7., 17:00
Meghívottunk: Gergely Annamária logopédus;

3. A figyelemzavaros, túlmozgásos gyerek az óvodában – December 9., 17:00
Meghívottunk: Tatai Csilla pszichológus;

4. Egyszerű(en) autizmus!? – Milyen korai jelek utalhatnak rá? – December 13., 17:00
Meghívottunk: Fülöp Orsolya gyógypedagógus.

Helyszín, jelentkezés és regisztráció:
A műhelymunka-sorozatot a marosvásárhelyi Korai nevelő és fogyatékkal élőket támogató központban, a Mărăști utca, 36. szám alatt szeretnénk kivitelezni a járványügyi szabályok betartásával. Ebben az esetben a résztvevőknek föl kell mutatniuk oltásigazolásukat vagy egy 72 óránál nem régebbi PCR teszt negatív eredményét. A maszkviselés a rendezvény teljes ideje alatt kötelező!

Amennyiben a járványügyi korlátozások nem teszik lehetővé az élő találkozást, a rendezvényt online térben, ZOOM felületen fogjuk megtartani. Fél órával kezdés előtt egy linket küldünk önöknek e-mail-ben, amelynek segítségével be lehet majd csatlakozni.

Függetlenül attól, hogy a rendezvény online vagy offline térben kerül megszervezésre, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Ezt megtehetik ITT.

A műhelymunka-sorozatot a Marosvásárhelyi Szociális Igazgatóság támogatta.
Ezúton is hálásan köszönjük segítségüket!