Munkaképes vagyok, de milyen készségeim vannak?

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

A munkaadókkal való találkozásunkkor derült ki, hogy a fiatal munkavállalóknak inkább olyan felkészítőket kellene tartani, amelyek erősítik őket kitartásukban, motiváltságukban, csapatmunkában való helytállásukat és segítik önfejlesztésüket. Egyszóval fontosabbnak tartják ezeket a készségeket, kompetenciákat, mint a szakmai tudást, amely akár a munkahelyen is betanítható.

Ezért el is kezdtük soft skills (puha készségek) képzésünket november elején, és annak ellenére, hogy a világjárvány helyzete nehezítette a találkozást, voltak lelkes és kitartó jelentkezők, akikkel szemtől szembe tudtuk a tevékenységeket tartani. Olyan fiatalokat szólítottunk meg, akiknek szükségük van készségeik fejlesztésére, majd alkalmazására, hogy megtalálják hivatásos szakmájukat és munkájuk célirányos legyen.

Így a képzésen foglalkoztunk az önismerettel, kommunikációval, konfliktuskezeléssel, a tervezéssel és célok megfogalmazásával, az együttműködéssel és az interjúzással is. Képzésünk interaktív és gyakorlatorientált volt. Az elméleti megalapozás után a fiataloknak lehetőségük volt arra, hogy képességeiket alkalmazhassák a gyakorlatban is, annak segítségével megtapasztalhassák egyéni erősségeiket, amelyekre építhetnek.

Az utolsó alkalom vizsgával zárult, amelyen a fiatalok egy képzelt állásinterjún kellett részt vegyenek, és a HR-es szakembertől személyre szabott visszajelzést és értékes tanácsokat kaphattak.

A résztvevők visszajelzéseiből:

Elvárásom az volt, hogy halljak olyan dolgokat, amit az életben fel tudok használni konkrét helyzetekben. Tanultam a helyes kommunikáció alapjairól, melyekkel jobban megértetem másokkal magam.

Hát gondoltam, kipróbálom, és gondoltam, segít egy munkahely elérésében és felkészít rá. Azt hittem, valamivel nehezebb lesz, mármint több kérdés lesz és féltem, hogy nem tudok rá választ adni. Nekem az volt az elvárásom, hogy tanuljak új dolgokat és hát sikerült. Nagyon tetszett a közös összhang és, hogy közösen próbáltunk dolgozni.

Képzésünk folyamatos, jelentkezéseket a 0732 716 888-as telefonszámon, illetve az [email protected] email címen várunk. 

A képzést az Iránytű a munka világába projekt mentorai, Bojoievschi Éva pszichopedagógus és Székely Áron szociális munkás vezetik.

Kapcsolódó:
Képzésleírás
fb esemény
Iránytű a munka világába

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe