Mutass jó példát! Újrakezdés

Koronavírus: egy szó, mely hónapok óta belengi a sajtót és az életünket. A világméretű járvány szinte kivétel nélkül megjelent a Föld minden országában, és mint azt tudjuk, a kivételt nem Románia képezi. Hazánkban a kormány és a polgárok tudatosságának is köszönhetően a járvány egészségügyi szempontból mérsékelt „lábnyommal” lépett túl a csúcson. Ezzel ellentétben a vírus gazdasági hatása jóval erőteljesebbnek, hosszantartóbbnak ígérkezik. Bizonyos ágazatokban a tevékenység a karantén után is szünetel, a munkanélküliség pedig az egekbe ugrott. A munkanélküli segély ugyanakkor bármennyire is nevetségesen alacsony összeg, még erre sem jogosult minden megélhetését vesztett személy, elég csak a napszámosokra gondolnunk.

Mindannyiunknak nehéz vagy legalábbis nehezebb most, mint néhány hónappal korábban. De mi, akik (még) nem vagyunk akkora bajban, segíthetünk másoknak, akár otthonról is. A Nőileg magazin Mutass jó példát! programja 2017-ben vette kezdetét. Most Újrakezdés címmel került folytatásra, melyet a Gyulafehérvári Caritas karolt fel. Közös célunk olyan erdélyi családokon segíteni, akiknek a világjárvány komoly megélhetési problémákat okozott. Bízunk benne, hogy év végére részben helyreáll a kialakult állapot, viszont addig is áthidaló megoldásra van szükség. Éppen ezért segítségül hívunk minden olyan magán és jogi személyt, akik hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy fél éven át havi 500 lej értékben támogathassunk legalább 50 bajba jutott családot.
Tudjuk, hogy a célul kitűzött összeg csupán csepp a tengerben egy gyermeke(ke)t nevelő családban, de sokak számára most ez is nagy segítség lehet.

Az Újrakezdés program jelentkezési/jelölési űrlapját kitöltve jelentkezhetnek a bizonyíthatóan a járványhelyzet következtében bajba jutott családok, szülők, gyerekeiket egyedül nevelők, de jelölhetik őket barátok, munkatársak, szomszédok, a környezetükben élők is. Bárki, akinek tudomása van arról, hogy az illető család a világjárvány következtében segítségre szorul.

Amennyiben támogatóként szeretne részt venni a programban, kérjük, ezt az űrlapot töltse ki.

A támogatását az alábbi számlaszámra utalhatja: Caritas Alba Iulia RO62RNCB0003001569490009 Adószám: CF 4562770 BCR Sucursala Judeteana Alba Iulia

A programmal kapcsolatos kérdéseket az [email protected] e-mail-címre várjuk, a támogatás részleteiről pedig az [email protected] e-mail-címen vagy a 0744-279.727-es telefonszámon érdeklődhet.