Nappali foglalkoztató központ fogyatékkal élő fiataloknak

A csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központban még öt hely maradt!

Olyan csíkszeredai vagy Csíkszereda környéki családok figyelmébe ajánljuk a Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központunkat, akik 18-35 év közötti fogyatékkal élő fiatalt, felnőttet gondoznak. A központ tevékenységeinek célja a fogyatékkal élő fiatalok önálló életvitelének kialakítása egy teljesebb élet megtapasztalása, elérése végett.

A fiatalok számára nyújtott foglalkozásaink életkoruknak, fizikai és mentális állapotuknak megfelelőek, ugyanakkor különböző készségek, jártasságok megszerzését támogatják, valamint a társas kapcsolatok kialakítását és megerősítését segítik.

Rendszeres tevékenységeink közé tartozik a barkácsolás, kosárfonás, varrás, kerámiázás, gyógytorna foglalkozás, hangszerhasználat tanítása színes kotta módszerrel, közös zenélés, éneklés Superar kórusban, valamint alkalmankénti közös főzések. Legfőbb nyári tevékenységeinket alkotják a táborok, állatasszisztált tevékenységek, szabadtéri programok. A számunkra fontos eseményeket is együtt ünnepeljük meg, mint például születésnapok, egyházi- és világi ünnepek. Igyekszünk jelenlétünkkel érzékenyíteni környezetünket, hogy segítsük a fogyatékkal élő személyek társadalmi elfogadását, pozitív megítélését.

Miért szeretnek a központunkba járni a foglalkoztattjaink?

Anna úgy fogalmazott, hogy ő azért jár a Szent Ágostonba, mert a csoporttársakkal szeret segíteni. „Szoktunk főzni finomságokat, szoktunk tartani bulikat, farsangot, szülinapokat, szoktunk kirándulni. Jól érzem magam a foglalkoztatóban, mindenkit nagyon szeretek.”

Réka vallomása a következő: „Azért szeretek ide járni, mert szeretem a főzést, a mosogatást, a pihenést, a bulizást, kirándulást. Szeretek a parkba járni. Minden nap akarok menni a központba.”

Tibi régóta jár a központba, és nagyon szereti. „A sok foglalkozás közül a tornát szeretem a legjobban, a játékokat és a bulikat is.”

Jelentkezéshez és további részletekért keressék:

Bálint Lajos Lóránt központvezetőt
Tel: 0753 056 939
E-mail: [email protected]
Cím: Csíkszereda, Szent Ágoston tér 1-3 szám

Kapcsolódó írások:

Birtokba vették a Szent Ágoston Fejlesztőközpontot Csíkszeredában >>> BŐVEBBEN
Szüreti bál fogyatékkal élőknek >>> BŐVEBBEN
Mosolyok jelmezben >>> BŐVEBBEN
Anya, mikor jönnek a nagyemberek? >>> BŐVEBBEN
Akadályozottsággal élő fiatalok komplex fejlesztőprogramja >>> BŐVEBBEN
Kék léggömbök a kék égen >>> BŐVEBBEN
A mókamesterek, a tisztaszívűek világnapja >>> BŐVEBBEN
Önállósodási tábor Pottyondon >>> BŐVEBBEN
A szeretet néha négylábon érkezik közénk >>> BŐVEBBEN
Gyógyír a léleknek >>> BŐVEBBEN
Az együtt alkotás öröme >>> BŐVEBBEN