Nappali tábor zabolai roma gyerekeknek

A július 17-19. között szervezett nappali táborban 19 hátrányos helyzetű roma gyermek vett részt. 
Ez volt életük első tábora, így nem csoda, ha első nap kissé bizonytalanul érkeztek a tábor helyszínére. Mivel nem tudták, mire számítsanak, a gyermekek egy részét a szülők is elkísérték, hogy megbizonyosodjanak róla: jó kezekben hagyják a gyerekeket.

 

A három napos nappali tábor alatt a 4-10 éves kor közötti gyerekek különböző ügyességi játékokban bizonyíthatták rátermettségüket, cigánymeséket és más népmeséket nézhettek, valamint egy tábori éneket is tanulhattak a Gyulafehérvári Caritas munkatársaitól.

Első nap az ismerkedésen és a befogadáson volt a hangsúly, amikor minden kisgyerek és a szervező csapat is bemutatkoztak. Második nap a főszerep az ügyességi játékoké volt, és bár az idő nagyon esősre fordult, jókedvüket, lelkesedésüket ez semmiben sem befolyásolta.

Roy Chowdhury-Mikes gróf meghívására, az utolsó napon a gyerekek ellátogattak a Mikes birtok parkjába, ahol megcsodálhatták a mesebeli tájat és helyszíneket, valamint a tulajdonosok lovait is.

A táborzárásra a szülők is hivatalosak voltak, akik a gyerekekkel együtt megnézhették a három nap alatt készült fényképeket. És hogy a tábor igazi emlék maradjon, távozáskor minden kisgyerek egy csoportképet is kapott ajándékba.

(Simon Tímea, Hubbes Kinga)