Negyedik önállósodási tábor fogyatékkal élő fiatalok számára

2016. július 12–15. között negyedik alkalommal valósult meg a Gyulafehérvári Caritas Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Önállósodási Tábora, melynek idén is a pottyondi Erdei Iskola adott otthont.

A helyszín idén is magával ragadta a táborozó fiataljainkat: a meseszép táj a nyugalmat árasztó látványosságaival, a tágas tér a mindenféle mozgásigényt kielégítő lehetőségeivel, illetve a már ismert környezet nagyban hozzájárult, hogy önállóan feltalálják, illetve lefoglalják magukat a fiatalok a négy nap leforgása alatt.

A szabad tevékenységek mellett sok színes program várt ránk: hűsülésként volt vizes lufizás és pancsolás a patakban, volt társasjátékozás, agyagozás, stafétázás, labdázás, pityókástokány főzés, séta és vásárlás, szépítkezés, és még a szülinapot is ünnepeltünk. A tábori program fénypontja a lovas-szekerezés volt, amit egy kisebb túrázás követett. Mindemellett elindult egy újabb flashmob koreográfiájának megtanulása is, amit a legközelebbi rendezvényen elő is adunk.

A tábor alatt újra megerősödött bennünk, hogy a befektetett munka idén is meghozta gyümölcsét, hiszen a fiataljaink ügyesen boldogultak a hétköznapi rutinos tevékenységekben és baráti közösséggé kovácsolódva, sikerült együtt, felszabadultan kikapcsolódniuk, ugyanakkor lehetőséget kaptak arra, hogy megmutassák, képesek fejlődni az időbeosztás, alkalmazkodóképesség, odafigyelés és pontosság terén is. Illetve ez idő alatt az otthon maradt családtagok is mentesültek a fogyatékkal élő gyermekük felügyelete alól.

Köszönjük a Riehen Egyesület, illetve a szülők támogatását, nélkülük nem valósulhatott volna meg az idei táborunk!

(Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató munkatársai)