Négylábú örömök

Belépve a Dobos házaspár udvarába lépve, mintha teljesen más világba csöppennénk: a nyugodtságot és békét sugárzó udvar csendjét megtöri a Szent Ágoston nappali foglalkoztató központ fiataljainak jókedve. Már nem először járnak ott, tudják, hogy mielőtt Szellő hátára felülhetnek, azelőtt a két pónit kell megfésüljék.

A lovasterápiának számtalan jótékony hatása van, ˝a ló mozgásából adódó ringatás által javul az egyensúly, a mozgáskoordináció, az izomtónus harmonizálódik. Jótékony hatása van a figyelemre, a gondolkodásra, a társas viselkedésre, a motivációra, fokozódik az életöröm ˝ – meséli Eszter, a házigazda. Hozzátette, a ló képes átvenni az érzelmeket, így aki félt felülni Szellő hátára, annál a személynél is az állat is feszültebb lett. Ami a legfontosabb számukra: a ló hátán megtapasztalhatják az igazi szabadságot, az állatok közelében a feltétel nélküli szeretetet és elfogadást.

A lovak mellett az udvarán több négylábon közlekedő öröm fedezhető fel – Anna hamar összebarátkozik a cicákkal, egyet próbál is az ölében altatni, míg Tibor egy kutyával próbál pacsizni.

A négy alkalmas lovasterápia, amely a Hargita Megyei Tanács támogatásával jött létre, egy olyan élmény volt számukra, amelyről még napokig meséltek.