Négyszögletű Kerek Udvar Kökösön

Immár másodszor járt Kökösön a Gyulafehérvári Caritas Kovászna megyei Családsegítő Szolgálatának vásári programja, a Négyszögletű Kerek Udvar

A tavalyi program sikerének köszönhetően Kovács Levente kökösi református lelkész a gyerekek külön kérésére hívta meg a Gyulafehérvári Caritas munkatársait, hogy az egész héten át tartó bibliahét keretén belül újra megörvendeztessék őket vásári programjukkal.
A Négyszögletű Kerek Udvar nevű programon résztvevő 59 (6-12 év közötti) gyerek először különböző próbákon kellett hogy megállja a helyét: monociklizésben segítettek a bohócnak, aranyhalat halásztak, bebizonyították, milyen kiváló memóriával rendelkeznek, majd ha jól teljesítették a feladatokat, betűket kaptak cserébe. Miután több betűt összegyűjtöttek, az ezekből a betűkből kialakított szavakat „elvásárolhatták” a különböző vásári standoknál: vehettek plüssállatokat, elmehettek a csodapatikába egy kis „rendesítő bigyóért”, esetleg „bátorító tablettáért”, elmehettek a fodrászatba vagy megsüthették saját maguk a legfinomabb mézespogácsát a vásári kemencében.
A három órán át tartó programról, élményeikről így nyilatkoztak a gyerekek: „én szoktam rosszalkodni, sokszor nem teszem el a pizsamámat, s anyu mérgelődik, úgyhogy azért gyűjtöttem betűket a betűvásáron, hogy rendesítő tablettát vehessek”, „egyszer valakinek rosszat tettem, s azt szeretném elfelejteni, ezért kérnék felejtgető csodafűteát”, „be kár, hogy ilyen hamar vége, még a fodrászatba el sem jutottam”.
A Caritas munkatársai köszönik Kovács Levente lelkész támogatását, illetve a falu lelkes fiatal önkénteseinek a sok segítséget a program megvalósításában. (Dombay Imola)