Nem vagy egyedül…

A támogató csoportban a résztvevők egymást támogatják a józanság, a felépülés útján, emellett a csoportban lezajló bizalmas beszélgetés által a résztvevő képessé válik arra, hogy felfedezze saját képességét az önsegítésre. Minden csoporttag egyenlő. Nyíltan beszélnek magukról, sikereikről, problémáikról és gondjaikról, és ilyen módon megtapasztalják, hogyan talált más csoporttag kiutat a szenvedélybetegségből. A megosztás által tanulnak egymástól. Megtanulhatják, hogyan lehet megélni a hétköznapokat gyógyuló szenvedélybetegként, és hogyan lehet a betegség mélyebb okain dolgozni. A közösen szervezett szabadidő eltöltése által a csoporttagok megtanulnak józanon örülni. A csoport nyitott az új tagokra, és minden csoporttag maga dönti el, mennyi ideig akarja látogatni a csoportot.
 
Egy csoporttag személyes beszámolója:
Mit jelent nekem a csoport?
Hozzátartozó vagyok, s az életem részévé  vált a csoportba járás. Nagyon sokat segít a mindennapok problémaival szembenézni.
Megtanultam az érzéseimet beazonosítani, konfliktusaimat kezelni, és hogy bátran nézzek szembe a hibáimmal. A csoport segítségével tudok fejlődni es jobban megismertem magam.
Úgy érzem, hogy az élettörténetemmel én is tudok segíteni a csoporttársaimon, ami nagyon fontos nekem.
(Cs.H.)