Néptáncoló őrangyalok Csíkszeredában

A Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató tanácsadó irodája és a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság közös programjaként április 27-én ismét találkoztak az őrangyalok Csíkszeredában, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium dísztermében

A nagyböjt utáni időszak a házasságkötések ideje, ezért ehhez kapcsolódó vidám népi lakodalmas darabbal készültek a Petőfi Sándor Általános Iskola IV. osztályos tanulói. A hagyományőrző zenés-táncos műsorhoz Antal Imre és zenekara szolgáltatta a talpalávalót, amelyet a résztvevők nagy örömmel fogadtak.
Ez alkalommal tánctanítás is volt Petres Enikő és Petres Zsuzsa önkéntesek segítségével. Így együtt táncolhatott mindenki, akinek kedve volt hozzá. A csíkszeredai csángó bentlakás tehetséges diákjai, Tamás Júlia Roxana szép hangjával és Ferraru Gabriel furulyaszóval fokozta a jókedvet. Ilyen derűs körülmények között tölthették együtt a délutánt egészséges és sérült fiatalok, valamint az önkéntesek, akik a szervezők segítségére voltak.
Mindezért az élményért köszönet Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának, valamint a támogató partnereknek és önkénteseknek egyaránt. (Silló Erika)