Nevelés-kiegészítő programok

Közel száz gyermek vesz részt a programokon Hargita megye négy településén

A Hargita Megye Tanácsának Szociális- és Gyermekvédelmi Igazgatósága által támogatott program keretében a Gyulafehérvári Caritas Csíkszeredai Kirendeltsége és Családsegítő Szolgálata, nevelés-kiegészítő csoportokat működtet a megye négy településén: Csíkszentimrén, Csíkszentdomokoson, Máréfalván és Székelyudvarhelyen.
 
A program keretében közel száz gyermeknek szerveznek különböző személyiségfejlesztő és készségfejlesztő programokat. Ezeken a foglalkozásokon a tematikus előadásokat kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és szabadidős programokkal színesítik, teszik tartalmasabbá.
Nevelési tevékenységükben elsődleges célnak tartják a személyiség önfejlődésének megindítását, amely nem más, mint a fejlődést eredményező tevékenység ösztönzése, irányítása, valamint a fejlesztő környezet biztosítása.
Október 24-re egy nagyobb kirándulást is szerveznek a programban résztvevő gyerekeknek a Szent Anna-tóhoz, majd meglátogatják a kézdivásárhelyi babamúzeumot, Gábor Áron szobrát és a csíksomlyói kegytemplomot. A kirándulás során a gyermekek megismerkedhetnek a kulturális és természeti kincseinkkel, miközben a találkozások és közös játékok által épülhetnek és gazdagodhatnak.