Nőnap Balavásáron

Március 6-án került sor a Balavásári Nappali Központba járó gyerekek anyukáinak felköszöntésére, amelyre mind a Caritasos munkatársak, mind a gyerekek nagy szeretettel készültek.

Párhuzamos foglalkozás zajlott a Nappali Központban, amíg a gyerekek az anyukáknak szánt meglepetést készítették elő, addig a szociális munkás A nőiesség és az anyaság megélése a családban és a gyereknevelésben címmel tartott csoportfoglalkozást.

Már a kezdő körben kiderült, hogy nagyon sok anyának a március 8. ugyanolyan megszokott nap, mint a többi, ugyanis a mindennapi nehézségek és a rutinos teendők miatt ők nem ünnepelhetnek, és még az is előfordul, hogy nincsenek felköszöntve. A gyereknevelés mellett számos más teendő akad, ami mindig fontosabb, mint megállni, szembenézni nőiességükkel és anyaságukkal.

Keretet teremtve, szó esett az ünnepek fontosságáról az életükben, az anyasággal járó szépségekről, valamint az erőforrások felismeréséről.

A kellemes és meghitt hangulatban történt találkozás csúcspontja az volt amikor, a féltve őrzött dobozban, mindenki egyenként megtekinthette a legnagyobb és a legértékesebb kincset, amely nem volt más, mint saját arcképe, azaz önmaga. Sokak szeme könnyben úszott, mások merengve elmélkedtek azon, hogy valóban mennyire értékes kincsek önmaguknak, gyerekeiknek és családjuk számára.

A szülőcsoport után következett a gyerekek meglepetése. Hálájuk kifejezéseképpen minden gyerek elmondta, hogy miért hálás édesanyjának, azt követte a saját maguk által készített ajándék átadása, valamint a szeretetvendégség, ahol a gyerekek édes süteményt és üdítőt kínáltak fel édesanyjuknak.

Megvalósult a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával. Köszönjük!