Nőnapi ünnepség Ozsdolán

Nőnapi ünnepségre került sor március 4-én az ozsdolai Nagyági óvodában. A községben három, jól összeszokott programot működtetünk – Nappali Foglalkoztató Központ, Superar és United Networks –, melyek közösen szervezték a nagy sikernek örvendő eseményt.

A nőnapi ünnepélyen elsőként Péter Szabolcs, a United Networks projekt munkatársa és Miklós Róbert, a Nappali Foglalkoztató Központ szociális munkása köszöntötték a jelenlevő hölgyeket. Ezt követően a Superar gyerekkórus előadására került sor Elana Andrews és a nappali központ szociálpedagógusainak vezetésével. Az idejáró hátrányos helyzetű gyerekek a szülők és jelenlevők nagy örömére nem csak magyar, hanem cigány nyelven is előadtak összesen három éneket.

A virágszálak kiosztását követően egy közös mókára hívták meg a Gyulafehérvári Caritas munkatársai a nőket. Az ismerkedős játék fő célja az volt, hogy még közelebb hozza egymáshoz a kishilibi közösség tagjait – szülőket és fiatalokat egyaránt –, illetve megtapasztalják azt a típusú tanítási módszert, amelyet a nappali központban is nap mint nap alkalmaznak a pedagógusok.

Végül egy finom kávé vagy tea mellett eltöltött meghitt beszélgetések után a hölgyek egy-egy pozitív üzenettel távozhattak, melyeket véletlenszerűen egy jókívánságokkal teli edényből húztak ki.

Simon Timea