November 19: Szent Erzsébet-gyűjtés a gyerekek oktatásáért

Az idős és beteg személyek megsegítésére, őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat tevékenységére fordítottuk a 192.513 lejt, a tavalyi, eddig a legeredményesebb gyűjtés összegét. Köszönjük! Ebben az évben a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására ajánlhatják fel adományaikat.

Exc. és Ft. dr. Jakubinyi György érsek felhívása itt olvasható >>>

Minden évben a rászorulók valamelyik csoportjára összpontosít Caritas szervezetünk, és az egészet szem előtt tartva mindig arra a részre kell fókuszálnia, ahol a legnagyobb a szükség.

Tavaly a Szent Erzsébet-gyűjtés után, nagyon örültünk az eddigi, pénzügyi szempontból legeredményesebb akciónak. Terveztük, hogy több segítséget tudunk nyújtani a gondozásunkban lévő idősöknek és a munkatársak munkakörülményeit is fogjuk javítani. Azonban a 2017-es év költségvetési szempontból nagy kihívásokat tartogatott számunkra: sorozatosan vonták meg a támogatást, előbb az állam, majd Maros megye önkormányzata késleltette és jelentősen csökkentette az otthoni beteggondozó szolgálatunk támogatását. Így a Szent Erzsébet-gyűjtés összegét a kiesett támogatás pótlására használtuk fel.

Idén a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására gyűjti az adományokat szervezetünk. A tudás híd a kilátástalan nyomor és a jobb élet reménye között, a nevelés és az oktatás óriási lehetőség arra, hogy megtörjük a szegénység ördögi körét.

Négy erdélyi megye tizenhét településen közel hatszáz szegénysorsú gyermeknek nyújtunk nappali foglalkoztatóinkban felzárkóztató programokat. Fehér megyében egy családi típusú otthonban tizenkilenc gyermeket gondozunk. Hargita megyében a fogyatékkal élőknek építettünk ki segítő hálózatot. A korai nevelő és fejlesztő programunkban tizenkét településen közel ezer család tér be évente. Munkatársaink több ezer fiatalnak nyújtanak személyiségfejlesztő és megelőző jellegű foglalkozásokat az iskolákban.

Lehet, hogy nem garantáltak a látványos eredmények, de mindenképpen szükséges munkatársaink erőfeszítése, munkája, mert hiszünk abban, hogy a ránk bízott gyermekeknek és fiataloknak a megfelelő oktatás, fejlesztés tud jobb jövőt nyújtani. 

Adományozzon november 19-én Erdély templomaiban, illetve adományával megkeresheti a helyi Caritas-képviseleteket vagy befizetheti a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára. (Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, Adóazonosítószám: 4562770)