November 27: Szent Erzsébet-gyűjtés az idősek és betegek gondozásáért

Az elmúlt évben a hátrányos helyzetű gyermekeket, a nekik szánt programokat sikerült megsegíteni az Önök adományaival, melyek 191.692 lejt tettek ki. Köszönjük! Ebben az évben idős és beteg testvéreinket segítő otthoni beteggondozó szolgálat tevékenységének a támogatására kérjük szíves adományaikat.

Exc. és Ft. dr. Jakubinyi György érsek felhívása itt olvasható >>>

A Gyulafehérvári Caritas otthoni beteggondozó szolgálatának nagy családja nap mint nap hozzájárul ahhoz, hogy őszinte szívvel, töretlen lelkesedéssel és szakmai hozzáértéssel segítsen az idős és beteg rászorulókon. Az idősek több évtized terheit, örömeit, bánatait hordozzák nap, mint nap. Számunkra megtiszteltetés, hogy megbíznak bennünk, és elfogadják a feléjük nyújtott, segítő kezünket, hogy kéz a kézben haladhassunk azon az úton, amelyet mindannyiunk Teremtője kijelölt számunkra. A Szentírás ekképp beszél az idősekről: Ne vesd meg, amit az öregektől hallasz, hiszen ők maguk is atyáiktól vették. Mert így tudásra teszel szert és alkalomadtán meg tudsz majd felelni (Sirák 8,9).

A Szent Erzsébet-gyűjtés évtizedek óta jelentős esemény a Caritas életében. Nem csupán azért, mert Árpádházi Szent Erzsébet világszerte a Caritas szervezetek példaképe és védőszentje, hanem mert így is sikerül bekapcsolni a helyi közösségeket a szeretettevékenységekbe.

Adakozzon november 27-én Erdély templomaiban, illetve adományával megkeresheti a helyi Caritas-képviseleteket vagy befizetheti a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára. (Számlaszám: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Számlatulajdonos: Caritas Alba Iulia, Adóazonosítószám: 4562770)

Adományaikért ezúton is őszinte köszönetet mondunk. A jó Isten fizesse meg mindenkinek áldozatát, a maga kegyelmi gazdaságából.