Nyári bekukkantó a legkisebbeknél

Idén is gazdag programmal várta a családokat a Korai Nevelő-és Fejlesztőközpont által megrendezett nyári bekukkantó rendezvénysorozat Gyergyóban, Udvarhelyen, Szentegyházán, Marosvásárhelyen, Szászrégenben és Búzásbesenyőben.

Az elmúlt évekhez hasonlóan lehetőség volt mondókázni, énekelni, kúszni, mászni, bukfencezni, ugrálni, kézműveskedni, játszani, találkozni új családokkal. A hat hónap alatti babák élvezhették a masszírozást és anyukájuk megtanulhatta hogyan folytathatja ezt otthon. Ennél idősebbeknek akadálypályákon volt lehetőségük próbára tenni ügyességüket ahol kúszhattak, különböző felületeken mászhattak, ugrálhattak, bukfencezhettek, alagútba bújhattak, taposás-tapogatást gyakorolhatták.

A kézműves sarkok is sok izgalmat rejtegettek: lehetett krepp papírból ruhát készíteni a csipesz hernyócskának, karton pillangót és katibogarat pöttyözni, ceruzatartót díszíteni, papírsárkányt készíteni, gyurmázni, rajzolni, képkeretet dekorálni.

Az idén sem maradt el a habbal festés tükörre, a kéz-, láb lenyomatok készítése, buborékfújás amely mindenkinek nagy élményt nyújtott.

Gyergyóban a szülők számára szervezett előadásokon Az elengedés művészete, Óvodára hangolva, A mese szerepéről és a mesélésről témákban beszélgettek az anyukák az előadókkal, szakemberekkel, míg Udvarhelyen A nehezen kezelhető gyermekek, Leggyakoribb gyermekkori betegségekről hallhattak előadást.

A szervezők köszönetet mondanak az előadóknak a tartalmas beszélgetésekért úgy Gyergyószentmiklóson, mint Székelyudvarhelyen is. Udvarhelyen, Szentegyházán és Gyergyóban a foglalkozásokat Hargita Megye Tanácsa a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságán keresztül támogatta.

Örülünk, hogy együtt lehettünk, és várunk mindenkit jövőre is! (Mezei Borbála, a munkatársak beszámolói alapján)