Nyári gyerekfoglalkoztatók Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában

Tartalmas, érdekes és értékteremtő foglalkozásokkal várjuk nyáron a gyermekeket! Idén is megnyitja kapuit a Nyári Gyerekfoglalkoztató a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata szervezésében Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában. Az öt napos programsorozatra olyan kis- és általános iskolás gyerekeket várunk, akik a vakáció ideje alatt is szívesen vesznek részt játékos fejlesztő tevékenységeken.
 A programsorozat a Nyári iskola – fejlesztő tevékenységek fiataloknak projekt keretében kerül megszervezésre.

Székelyudvarhelyen:

A Mesterségek hete és Művészetek hete című foglalkoztatókon a gyerekek különböző szakmákba nyerhetnek bepillantást azáltal, hogy bemutatásra kerülnek az adott munkához szükséges eszközök, a szakemberek munkái, tevékenységei. Ebben a két hétben a következő mesterségekkel és mesterekkel ismerkedhetnek meg közelebbről a fiatalok: asztalos, kőműves, varró, de megjelenik a szobrászművész és festőművész is. A gyerekeknek lehetőségük nyílik olyan tevékenységek kipróbálására saját kezűleg, mint: madáretető készítés, csempézés, varrás és festés. A foglalkoztatók célja, hogy a gyerekek bekukkanthassanak a mesterségek világába, az élményalapú tevékenységek révén közelebb kerüljenek a különböző szakmákhoz.

A Mesterségek hete programsorozat július 4 – 8. között zajlik, a Művészetek hete július 18 – 22. között kerül megrendezésre a Budvár utca 43-as szám alatti Szociális Központban.

Kapcsolattartó személy: Leskó Barbara, aki a 0724-322.681-es telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen érhető el hétköznapokon 8-16 óra között.

Csíkszeredában:

A Bajtárs Pajtás héten szociálpedagógusaink segítenek a gyerekeknek, hogy elsajátítsanak olyan készségeket, ahol felismerhetik és kezelni tudják az iskolai környezetükben történő erőszakos viselkedés vagy bántalmazás különböző formáit. Az öt napra tervezett játékos foglalkozások során olyan készségek fejlesztésére fektetjük a hangúlyt, amelyek a gyerekeket hozzásegítik az önbizalmuk, tettrekészségük növelésében, empátiájuk fejlődésében. A foglalkozások céljai, hogy a gyerekek proaktív viselkedési stratégiákkal ismerkedjenek meg, hatékony és egészséges énvédelemi mechanizmusokat alakítsanak ki, avagy a meglévőket erősítsék meg. A csoportvezetők kiemelt figyelmet fordítanak az egészségtudatos magatartás kialakítására is, különféle mozgásos és testedző játékokkal, a gyerekek számára kidolgozott relaxációs gyakorlatokkal.

A Bajtárs Pajtás programoknak a Petőfi utca 39. szám alatti Szent Imre Ifjúsági Központ ad otthont július 25. és 29., valamint augusztus 29. és szeptember 2. között, naponta 9-től 15 óráig.

A programra a helyek száma korlátozott!

Kapcsolattartó személy: Sövér Aliz: 0725-609.909, e-mail: [email protected].

A program támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, valamint Székelyudvarhely és Csíkszereda Önkormányzata: