Nyílt nap a Szent Erzsébet Öregotthonban

November 16-án kitárta kapuit a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Otthon az érdeklődők előtt

Az érdeklődők betekintést nyertek az otthon életébe, az új Alzheimer-részleg működésébe, és megismerhették Magyari Vencel igazgatótól a távlati fejlesztési terveket, amelyekkel az ellátottaik életkörülményeit még családiasabbá próbálják varázsolni.
Az otthon bemutatása alkalmával a fennjáró lakóknak kialakított részlegen a Molnár házaspár invitálta a vendégeket, hogy megmutassák a szobájukat, amelyet tetszésük szerint az otthonról hozott bútoraikkal rendeztek be.
A mentálhigiénés programokat zenés ülő tornával kezdték, amelyen az ápolónők segítségével nagyszámban vettek részt az otthon lakói.
A tevékenység a kézműves munkával folytatódott, ahol ötletgazdagságukat és kézügyességüket mutatták meg a résztvevők. A kis varrodában Bodor Mihály és Imets Júlia szorgoskodott. Táskákat és terítőket varrtak. Makkai János sem maradt le társaitól, ő a faragóműhelyben különböző ajándéktárgyakat faragott.
Az alzheimeres lakóinkkal memóriaserkentő gyakorlatokon vettek részt. Az otthon asszisztensei 48 személynek mértek vérnyomást és vércukorszintet. Sikeres nap volt. Jó csapatmunka volt. (Kiss Gabriella)