Nyílt nap Pottyandon

Gyönyörű napsütéses időben indultunk útnak a Fiság-patak völgyének legtávolabbi falujába, Pottyandra. A Riehen Egyesületnek köszönhetően tornacipős nyílt napot szerveztünk a csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ fogyatékkal élő fiataljai számára az Erdei Iskola Házban.

A Csíki-medencében megszokottnak mondható fél éves kemény tél után hatalmas élmény volt minden résztvevőnek az ébredező természet lágy ölén tölteni néhány órát. Meglehetősen üdítő érzés a város zajától távol, betontól és kipufogó gázaktól mentes környezetben önfeledten játszani és táncolni. Jótékonyan hatott már önmagában a táj látványa is, ami körül vett, hiszen a kapu előtt csobogott a patak, a kerítésen bekandikált az erdő széle, hátul a kertben pedig már “kinőttek” az égig érő, zöldülő domboldalak.

A különböző közösségi játékok után a fiatalok zenés-táncos műsort adtak elő a közönségnek, melynek soraiban részt vett több önkormányzat szociális referense, és megtisztelt jelenlétével Korodi Attila parlamenti képviselő is.

A mozgás, a friss levegő és a készülő étkek szálló illata hamar meghozza az ember étvágyát, viszont a hatalmas üstben főtt kolbászos pityókatokány egykettőre feledtette a korgó gyomor emlékét. A Csíkszentmiklósi Lila Krizantém Idősek Klubjának tengernyi tapasztalattal rendelkező tagjai ismét hibátlan ebédet szolgáltak fel, melyet az előző nap a Szent Ágoston Központban sütött csörögével koronáztak meg. Étkezés után egy pohár almalé mellett jókedélyű beszélgetés vette kezdetét, majd következett a pakolás és végül az elkerülhetetlen hazaindulás.

Hálásan köszönjük a Csíkszentgyörgyi Közbirtokosságnak, a Csíkszentmiklósi Ifjúsági Egyesületnek és Bereczki-Kovács Attilának (Natúr+), hogy tűzifával, kolbásszal és almalével támogatták a nyílt nap megszervezését.

További képekért kattintson IDE!

Gegő Imre