Október 1-je az idősek világnapja

1991 óta az ENSZ kezdeményezésére világszerte minden év október 1-jén az időseket ünneplik. Ezt teszi a Gyulafehérvári Caritas is immár sokadik éve, szervezve különféle lelket építő, feltöltődést szolgáló, illetve szórakoztató programokat az ősz korba hajlók számára.

A Maros megyei Caritas-kirendeltség idén is más szervezetekkel, a történelmi egyházakkal és polgármesteri hivatalokkal együttműködve igyekszik örömet szerezni az időseknek.
Az események több helyszínen zajlanak, így október 1-jén, szerdán Marosvásárhelyen 11 órától a Deus Providebit Házban, Erdőszentgyörgyön 16 órától a kultúrotthon mozitermében várják színes programmal az ünnepelni vágyókat. Erdőszentgyörgyön „Együtt az időskor méltóságáért” címmel előadásokat tartanak, majd fellép a Bodor Péter Színikör, a Mezőhavas Népi Zenekar, az UPA Dance együttes és az iskola V. osztályos tanulói.

Marosszentgyörgyön október 4-én, szombaton 15 órától az általános iskolába várják az időseket a szervezők. Szovátán október 7-én ünnepel az idősek klubja, Balavásárra és környékére a hónap második hetében érkeznek el a rendezvények a Caritas családsegítő szolgálatának jóvoltából.

 „Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen” (Mark Twain) töltsük ezt a napot időseinkkel, ünnepeljünk együtt!