Október az idősek hónapja volt a Caritasnál

Számos rendezvény, szentmisék, kirándulások, közös együttlétek, szüreti bál, színház és ki tudja még milyen mókákkal feledtették a Caritas munkatársai az idősekkel a korukkal járó nehézségeket.

Több mint 1500 idős ember jelent meg a számukra szervezett programokon, közel 20 helyszínen zajlottak a programok, amelyeket a több megyében működő Családsegítő Szolgálat és az Otthoni Beteggondozás, a marosvásárhelyi Teréz Anya Nappali Foglalkoztató Központ, a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthon, valamint a Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában működő Mozgáskompetencia Fejlesztőközpont munkatársai szerveztek. A Hargita megyei rendezvényeinket Hargita Megye Tanácsa, a Maros és Kovászna megyei rendezvényeket pedig a Gedeon Richter Románia támogatta. Köszönet érte!

Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás évében sikerült felhívni a figyelmet a Caritas által képviselt értékekre, kicsalogatni otthonukból még a kilencven éves idős embert is, jó érzés volt látni a zsúfolásig megtelt templomokat, ahonnan a hála érzése átáradt idősről fiatalra és fordítva, ugyanúgy szemet gyönyörködtető volt látni, ahogy a játékra való hívásra aktívan, vidáman kapcsolódtak be az időseink, vagy korukat meghazudtoló gyorsasággal sodorták a kürtöskalács tésztát. Nem egy munkatárs szemében voltak könnyek a meghatottságtól, és habár sokan szabad idejüket áldozták a szervezésre, nem bánták meg. Beszéljenek a képek helyettük…

Kelemen Nóra