Önállosódási tábor

Ha nyár, akkor táborozás. Nem volt ez másképp a csíkszeredai Szent Ágoston nappali foglalkoztató központ fiataljai számára sem, akik június végén Pottyondon tölthettek el két élményekkel tele napot.  A helyszín idén is magával ragadta a táborozó fiatalokat: a meseszép táj a nyugalmat árasztó látványosságaival, a tágas tér a mindenféle mozgásigényt kielégítő lehetőségeivel, illetve a már ismert környezet nagyban hozzájárult, hogy önállóan feltalálják és lefoglalják magukat.

A szabad tevékenységek mellett sok színes program várt ránk: hűsülésként volt sétával egybekötött fagyizás, játékok, kézműveskedés és még szülinapot is ünnepeltek. A tábori program fénypontja az esti tábortűz volt.

A Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató programjának egyik célja a családok részleges felmentése a sérült személy felügyelete alól, aki ez idő alatt pozitív tapasztalatokkal gazdagodik. Ezt a célt szolgálja az önállósodási tábor, ahol a fiatalok próbálnak maguktól boldogulni, otthon maradt szüleiktől érzelmileg leválni, kikapcsolódni. A pedagógusok hangsúlyt fektetnek a fiatalok önbizalmának erősítésre, éppen ezért napi rutinos tevékenységek, feladatok elvégzésével bízták meg őket a tábor ideje alatt.

A fiatalok és pedagógusok számára évről évre bebizonyosodik, hogy ez a kezdeményezés egyaránt hasznos és jó szórakozást biztosít. A tábor a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, valamint a szülők támogatásával jött létre.