Önállósodási tábor fogyatékkal élő fiatalok számára

Egy sérült személy jelenléte a családban teljes életmódváltást követel meg, ami napi 24 órás felügyeletet kíván. Ezáltal viszont nehezebbé válik a család mindennapi teendőinek elvégzése. A Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató szolgálatának többek között célja a családok részleges felmentése a fogyatékos személy felügyelete alól, aki ez idő alatt pozitív tapasztalatokkal gazdagodik.

Ezt a célt szolgálja – immár negyedik éve – az Önállósodási tábor is, melynek célja, hogy a fogyatékkal élő fiatalok érzelmi leválását elősegítse, hogy kikapcsolódjanak, elszakadjanak, önállósodjanak ezek a fiatalok, így a szülőknek/hozzátartozóknak biztosítani tudunk néhány „szabadnapot”.

Az idei táborban a csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központjába járó 21 sérült fiatalja vesz részt Pottyondon, az Erdei iskolában 2016. július 12-15 között. A fiatalok „önállósodásában” segédkezik 4 munkatárs valamint 3 önkéntes, akik közül ketten szintén speciális igényűek.

A programban lesz bográcsozás, közösségfejlesztő játékok, kézműveskedés, szekerezés, fagyizás, sétálás, többféle társasjáték, staféta játékok, és – mivel hiszen ezek a fiatalok igazán tudnak szórakozni – természetesen lesz közös zenés-táncos mulatság is! smiley

A tábor megszervezését támogatja a Riehen Egyesült, valamint a táborban réztvevő fiatalok szülei, ezúton is köszönjük nekik!