Önéletrajz teszi a jelentkezőt

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

„Milyen a főnök személyisége?”, „Lesznek-e szünetek?”, „Milyenek a munkatársak?”, „Meg kell-e vennem a vizet?”, „Szabadok-e a hétvégék?”, „Lesz-e szerződésem?”, „Honnan tudom, hogy nem kamu?”, „Mi történik, ha baleset ér?”, „Milyen a cég értékelése?”, „Milyen feladataim lesznek?”, „Fontos a változatosság.”, „Az a jófej főnök, aki rugalmas, elenged ügyeket intézni, ha problémám van.” – Így fogalmazták meg a figyelemfelkeltő álláshirdetés legfontosabb ismérveit és az ideális munkahely néhány jellemzőjét tizenéves fiatalok.

Sokan dolgoztak már. Megtapasztalták, milyen egy teljes nyarat átrobotolni egyetlen szabadnap nélkül, milyen jóbarátnak dolgozni a jóismeretség fejében, és milyen mindenesnek lenni a kiskereskedésben, ahová eredetileg kürtőskalácssütőnek vették fel. Munkába állásukat – még ha csupán idénymunkára jelentkeztek is – önéletrajzírás és állásinterjú előzte meg. Innen szereztek némi tapasztalatot, amelyet most megoszthattak társaikkal a szakmatáborban, amelyet a Gyulafehérvári Caritas Iránytű a munka világába projektjének ifjúsági mentorai szerveztek a gyergyószentmiklósi Csíky-kertben február 21-24. között.

Simon Orsolya humánerőforrás-menedzser kolléganőmmel a harmadik napon csöppentünk be a fiatalok romantikus, szeleburdi, viháncoló, mégis felnőttesen okos és céltudatos világába. Megtanultuk tőlük, mikor nyerő egy álláshirdetés, mennyire fontos a bizalomkeltés és az esztétika.

Őket pedig abban erősítette meg a humánerőforrás-menedzser, hogy a kinézet, a megjelenés és megjelenítés, valamint az első benyomás valóban fontos nem csupán az álláshirdetésre, hanem az önéletrajza, a motivációs levélre, sőt a jelentkező személyére vonatkozóan is. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy hanyag, átgondolatlan, túlságosan hosszú vagy túlságosan rövid, fölösleges, vagy oda nem illő információt tartalmazó anyagot küld-e magáról a pályázó, vagy összeszedett, jól átgondolt, megfelelően szerkesztett, frappáns dokumentumot. Az is igaz, hogy nem a ruha teszi az embert. Mégis, sokat elárul a jelentkezőről, ha miniszoknyában, csupasz vállakkal, gyűrött öltözékben, piszkos körmökkel jelenik meg az állásinterjún. Ezzel szemben a tiszta, decens öltözet és az ápolt külső jó benyomást kelt, igényességről tanúskodik. A külsőségeknél viszont sokkal fontosabb a képzettségi szint, a képességek, a személyiség és a magabiztos fellépés.

Mit igen és mit ne?
Mit ne írjunk bele egy önéletrajzba?
– A testsúlyunk, a testvéreink és gyermekeink számát semmiképp. Nem szerencsés érzelmileg manipulálni a leendő munkaadónkat. Nem szükséges fölsorolni az összes munkahelyünket sem, különösen, ha havonta váltottunk, és ha a betölteni kívánt munkakör szempontjából nem relevánsak.
Mit tartalmazzon az önéletrajz?
– Olyan személyes adatokat, mint a nevünk, lakcímünk, elérhetőségünk, legfontosabb tanulmányainkat, nyelvvizsgáinkat, a megpályázott munka szempontjából mérvadó tapasztalatunkat.
Mit lehet beleírni a motivációs levélbe?
– Például, ha külföldi munkavállalás alkalmával sikerült elsajátítanunk egy idegen nyelvet, de nincs róla oklevelünk.
Hogyan kell viselkedni egy állásinterjún?
– Gyakori jelenség, hogy a pályázók keresztbe vetett lábakkal, összefont karokkal ülnek a várakozóban. Megtapasztalták ezt a fiatalok is, akik a jelentkező szerepébe bújtak az interjú-helyzet eljátszásakor. De ki gondolta volna, hogy az interjúztató bizottság tagjai is lehetnek feszültek? Biztosan senki mindaddig, amíg ki nem próbálta milyen a jelentkezővel szembeni széken ülni, és okos kérdéseket kiagyalni.

Orbán Júlia

Kapcsolódó írások:
Édes örömalkotás, avagy az alkotás édes öröme >>> BŐVEBBEN
Végzős fiatalok leendő főnökeikkel találkoztak >>> BŐVEBBEN
Személyiség és bizalmi kapcsolat: az iskolaelhagyás megelőzésének eszközei >>> BŐVEBBEN
Végzős diákok tanulmányi kiránduláson >>> BŐVEBBEN
Így tükrözte a víz az arcot >>> BŐVEBBEN
Szititúrázók >>> BŐVEBBEN
Közösség, kapcsolat, gyógyító találkozás >>> BŐVEBBEN

Kapcsolódó videók:

Implemented by: