Önkéntes Expo – Légy te a változás mások életében!

Egy interaktív fotókiállítás. Az Önkéntes Expo eseményünk arra hivatott, hogy a fiatalokat bátorítsa a közösségük életében való aktív részvételre, illetve szociális problémák orvoslására önkéntes tevékenységük által. Az interaktív program megszervezésével szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét az önkéntességre, bemutatva az önkéntesség szépségét és sokszínűségét, valamint a közösségre gyakorolt hatását.

A körülbelül 120 perces programon iskolai csoportok vettek részt előzetes bejelentkezés alapján. A foglalkozás elején minden csoportot megismertettünk az önkéntesség világával (játékokon és az önkéntesség szerepéről és fontosságáról szóló előadáson keresztül), majd a kiállított anyagok megtekintésével (nagyméretű fotók az önkéntestevékenységekről és az önkéntesség hatásáról) olyan légkört teremtettünk, amelyben megbeszélhették az önkéntesség hatásával kapcsolatos érzéseiket és gondolataikat, valamint azokat a társadalmi problémákat, amelyekkel a kiállított anyagokon találkoztak.

A kiállítás megtekintése után a diákok az önkéntesmunka különböző vetületeiről összeállított kérdések mentén mérték össze tudásukat, majd jutalomként kis ajándékban részesültek. Az érzékenyítő alkalmakat a régióban megtalálható önkénteskedési lehetőségek ismertetésével zártuk, teret nyitva a felmerülő kérések megbeszélésére is.

Bogdán Beáta,
Önkénteskoordinátor

Tevékenységünket Kovászna Megye Tanácsa és a Bethlen Gábor Alap támogatta! Köszönjük!

Galéria