Önkéntes nap Marosvásárhelyen

A te szereteted is változtat a világon! címmel december 13-án önkéntes napot szervez a Gyulafehérvári Caritas Marosvásárhelyi Kirendeltsége

A rendezvényre azokat a személyeket várják, akik akár egyénileg, akár egy plébániai Caritas-csoport keretében szívesen dolgoznának azért, hogy a környezetükben élő, rászoruló gyerekek, családok, idősek élete jobb, élhetőbb legyen.
Az önkéntes nap fő témája a változás. Arra keresik a választ, miként formál át, miként változtat meg bennünket, ha segítünk, és miként változtatja meg jelenlétünk azok életét, akiknek segítünk. Heti egy óra, hatvan perc, egy látogatás, egy bevásárlás, néhány kedves szó valakihez, akihez ritkán szólnak, egy tányér meleg leves vagy csak egy kézfogás, így változik a világunk.
 
Várunk mindenkit, fiatalokat és időseket, akik úgy gondolják, hogy van heti egy órájuk, amit örömmel tudnának odaajándékozni másnak. Támogatni szeretnénk azokat az önkénteseket, akik akár egyéni akár egy plébániai Caritas-csoport formájában szeretetszolgálatot akarnak végezni. Vállaljuk az önkéntesek munkájának segítését, irányítását, képzését, valamint testi és lelki töltekezésük elősegítését.

Részvételi szándékukat jelezzék, kérjük, a marosvásárhelyi Caritas-kirendeltség székhelyén, a Deus Providebit Tanulmányi Házban vagy a 0741-328.211-es telefonszámon. (Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas Marosvásárhelyi Kirendeltségének vezetője és Molnár Judit, önkéntes koordinátor)