Önkéntes Program, 50+

Az ötven év felettiek ismét jelentkezhetnek a háromhetes Grundtvig Szenior Önkéntes Programra. A résztvevők szociális és kulturális tevékenységeket végezhetnek Magyarországon.

Bepillanthatnak az ottani, fogadó közösség életébe és az ott zajló önkéntes tevékenységekbe, hazatérve pedig a szerzett tapasztalatokat megpróbálhatják kamatoztatni, életbe ültetni saját közösségük javára.

A Gyulafehérvári Caritas, együttműködésben a magyarországi Katolikus Káritásszal, az Egész életen át tartó tanulási program keretén belül 2013. szeptember 24. és október  15. közötti időszakban szervezi a harmadik kiutazást Magyarországra. A kiválasztott személyek párban fognak részt venni a szociális és kulturális programokban. Bepillantást nyerhetnek szociális rendezvények szervezésébe, a gyerekekkel, idősekkel, hajléktalanokkal való munkába és megismerhetik a plébániai káritász csoportok működését, munkáját. A lehetőséget elnyerő önkéntesek utazási és ellátási költségeit a szervezők fedezik. A kiutazás előtt a programban résztvevőknek felkészítést tartanak, melynek része a szükséges ország-ismeret, a fogadó szervezet és az önkéntes tevékenység bemutatása, valamint a program helyszínének és régiójának ismertetése.

Szeptember 2-ig várjuk 50 év feletti nők és férfiak jelentkezését, akik szeretnének három héten keresztül önkéntesként részt venni szociális jellegű programokban.

Érdeklődni, jelentkezni:
Nemes Orsolya:
[email protected]
Tatár Előd: 0735.735.164, [email protected]

Jelentkezési lap letölthető itt >>>