Önkéntes szakembereket keresünk Maros megyében!

Gyakran előfordul, hogy önkéntesek segítségét kérjük didaktikai eszközök készítésében, rendezvények szervezésében, élelmiszercsomagok összeállításában, ajándék cipősdobozok kiosztásában és még sorolhatnánk. Előfordul viszont az is, hogy szakemberek tudására van szükségünk tevékenységeink végzéséhez és munkatársaink mindennapi munkájának segítéséhez.

Így van ez most is, ezért ha rendelkezel orvosi, gyógytornászi ismeretekkel, esetleg tudsz németül vagy jártas vagy a szociális munka, szociológia, pszichológia területén és szeretnél önkéntes munkáddal segíteni másokon, akkor rád van szükségünk Marosvásárhelyen!

Fotó: Gegő Imre

Fotó: Gegő Imre

Ha önkéntes munkát végzel, abból számtalan jó származik egyrészt azok életében, akiken segítesz. Az alább említett programok tökéletesek arra, hogy te is jobban megismerd a gyerekeket és az időseket, és tanácsadójukként, oktatójukként segíts nekik, átadva tudásodat. másrészt magadban is változást érhetsz el: új tudást szerezhetsz mind szakmai tapasztalat, mind emberekkel való interakciók formájában. Megtanulhatsz csapatban dolgozni, felelősséget vállalni tetteidért, de megismerheted és megértheted azokat az embereket, akik mások, mint te (fogyatékkal élők, idősek, gyerekek stb.).

Ha olyan területet választasz, amely valóban érdekel és ahol valóban segíteni akarsz, akkor biztos lehetsz benne: szabadidőd eltöltésének leghasznosabb módját kínáljuk neked.

Kit keresünk és hova?

Asszisztens, orvos (egyetemi hallgató vagy szakember):
  1. Otthoni betegápolás területén. Feladat: előkészületben való segítség (pl. kötszerek sterilizálása), beteg sebeinek szakszerű ellátása.
  2. Roma gyerekekkel és szüleikkel való munka. Feladat: kéthetente a gyerekek egészségügyi ellátása, negyedévente szülőkkel való beszélgetés az egészségügyi problémákról.
  3. Idős személyekkel való munka. Feladat: kéthetente egészségügyi problémákról való beszélgetés idősekkel, tematikus előadások időseknek.
Német nyelvet beszélő személy:
Idős személyekkel való munka. Feladat: német kezdő klub heti programjának kidolgozása és levezetése német anyanyelvű önkéntessel közösen.
Szociális munkás, szociológus:
Idős személyekkel való munka. Feladat: iratcsomók összeállítása, felmérések elvégzése és feldolgozása.
Pszichológus:
Idős személyekkel való munka. Feladat: idősek támogató csoportjában tematikus alkalmak megszervezése és lebonyolítása, egyéni és csoportos beszélgetések biztosítása, levezetése igény szerint.
Gyógytornász:
Idős személyekkel való munka. Feladat: egyénre szabott gyógytorna levezetése és tanácsadás.

Ha felkeltettük érdeklődésed, és szeretnél segíteni, további információkat kaphatsz Fekete Gyöngyvér önkéntes koordinátortól, a következő elérhetőségeken: 0735-735.163, [email protected].