Önkénteseinket köszöntöttük Udvarhelyen

Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is.
(Szabó Magda)

Udvarhelyszéken kb. 90 önkéntes tevékenykedik, akik az egész év során több területen is segítenek a rászoruló embereken. A Gyulafehérvári Caritas Önkéntes programjában részt vevő önkéntesek 9 különböző csoportba verődve igyekeznek szebbé tenni embertársaik mindennapjait. Vannak, akik a helyi kórházban mesét olvasnak a bent fekvő gyerekeknek és van egy csoport, aki a kórház könyvtárát rendezi, szervezi és adminisztrálja, de van plébániai önkéntes csoport, máréfalvi önkéntes csoport és vannak, akik a Szent Lukács Központban segítenek a bentlakó időseknek. Vannak olyanok, akik a sérült/különböző fogyatékossággal élő gyerekek felügyeletében segítenek a családoknak, és vannak, akik a környékbeli hátrányos helyzetű gyerekekeket korrepetálják. Mellettük vannak olyan önkénteseink, akik a helyi rendezvényeink szervezésében segítenek munkatársainknak és olyan önkéntesünk is van, aki már több, mint 10 éve nyújt támogatást a daganatos betegségben szenvedőknek.  

Úgy gondoltuk, hogy egész éves odaadó munkájukat az Önkéntes Gálán egy közös ünneplés formájában köszönjük meg nekik. A gálán kb. 60 önkéntes, néhány meghívott és a Caritas munkatársai vettek részt, ahol Sándor István – Isú munkatársunk vezetésével néhány mosolyt fakasztó, hangulatcsináló játékkal indult az este. Miután kellően feloldódott a hangulat, Bokor-Péter Szabolcs, a Gulafehérvári Caritas – Szociális Gondozás Udvarhelyszéki regionális képviselője, László Katalin, a Gyulafehérvári Caritas Önkéntes programjának vezetője, és Bajkó Norbert plébános is köszönetet mondott önkénteseinknek. Ezután a Tamási Áron Gimnázium kórusa, a Vox Gimiensis lélekmelengető dalokkal örvendeztette meg a jelenlévőket, majd Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere is személyesen köszönte meg önkénteseink munkáját. A beszédek, köszönetnyilvánítások és egy-egy megható pillanat után Molnár Szende, az udvarhelyszéki önkéntes koordinátor is szólt a jelen lévő önkéntesekhez, majd mindannyiukat kis emléktárggyal jutalmazta. 

Az est további részében egy falatozást követően a zenés-táncos mulatozásé, és a kötetlen beszélgetéseké volt a főszerep.

Ezúton köszönjük Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának, hogy támogatta programunkat, Pethő Erzsébetnek, hogy biztosította a termet számunkra, köszönjük a Verestóy Attila Alapítványnak a dekorációt, valamint Dj Barninak a remek hangulatot! Köszönjük Tódor Zsuzsának a csodálatos tortát, amivel megédesítette esténket és a Vox Gimiensis kórusnak az előadását. Köszönet jár Márkon Tímea Csillának, Mózes Enikőnek, Mózes Jolánnak, Balázs Dávidnak, Koszta Ignácznak, Bereczki Attilának és Szász Gyulának, hogy felajánlott termékeikkel támogatták rendezvényünket!

További képek a rendezvényről ITT 

(Pápay Kamilla)